Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-2 °C
5 °C

Fióktelep lesz a magyar Citibank

2008.05.08. 07:04
A hazánkban működő, univerzális szolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek közül elsőként a Citibank jelezte: a jövőben fióktelepként működne. A bank médiaigazgatója szerint a váltásból – amelyen az összes kelet-közép-európai bankjuk átmegy – az ügyfelek csak annyit éreznek, hogy még szélesebb lesz a Citibank termékpalettája.

Átrendezhetik az elkövetkező hónapok eseményei a magyar bankpiacot. A Napi információi szerint eddig példátlan módon ugyanis egy nagy, univerzális szolgáltatásokat nyújtó hazai hitelintézet, a Citibank jelezte: élni kíván az EU által teremtett lehetőséggel és fióktelepként kívánja a továbbiakban működtetni magyarországi érdekeltségét.

Eddig ezt a működési formát döntően a Magyarországon épp megtelepedő pénzintézetek választották, illetve olyan, korábban bankként működő társaságok alakultak át fiókintézménnyé, amelyek kifejezetten a vállalati ügyfélkör speciális igényeinek kiszolgálását célozták. A Citibank viszont több mint 50 ezer lakossági számlát kezel és több mint 200 ezer hitelkártyát bocsátott már ki hazánkban. Jelenleg 23 fiókot és 15 hitelcentrumot üzemeltet Magyarországon.

Az ügyfeleknek pusztán annyi változással kell számolniuk, hogy az ügylet lezárulta után még szélesebb termékpalettával tudjuk igényeiket kiszolgálni mind lakossági, mind vállalati oldalon - nyilatkozta a Napinak Hencz Éva, a pénzintézet médiaigazgatója. Tájékoztatása szerint egy kétéves folyamat közepén járnak, amelynek végén a Citibank valamennyi kelet-közép-európai, EU-országban működő leánybankja fiókteleppé alakul majd áll.

Az első lépés már megtörtént: a csehországi érdekeltség az idei évnek már fióktelepként vágott neki. Az átalakulási folyamat most a magyar, a szlovák és a román leánybank átalakulásával folytatódik. A döntés értelmében a régiós érdekeltségek az írországi bejegyzésű Citibank Europe Plc. fióktelepeként működnek majd a jövőben.

Hencz Éva szerint az átalakuláshoz a magyar és az ír felügyeleti engedély megszerzése mellett még az amerikai Fed bizonyos hozzájárulása is szükséges. Az engedélyeztetési eljárás elkezdődött, a bank elképzelései szerint az év végére valamennyi szükséges beleegyezés rendelkezésükre áll majd.