Károly, Karola
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Csúszik az M7-es átadása

2008.04.30. 16:07
Az M7-es autópálya Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszának műszaki átadása május végén lesz, a Zalakomártól Nagykanizsáig hátralévő mintegy 10 kilométeren zajló munkálatok átadási határidejét azonban július végére módosították - erősítette meg Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az MTI információját.

A horvát határig tartó sztráda még hiányzó 35 kilométerén belül a Zala megyei szakaszon láthatóan elmarad a munkálatok állása az eredetileg tervezett ütemtervtől. Az MTI úgy értesült, hogy emiatt várhatóan csak két szakaszban tudják átadni az autópályát a kivitelezők.

Fazakas Orsolya az információt megerősítve közölte: a Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakasznak az eredeti terveknek megfelelően május 31-én lesz a műszaki átadása, a további csaknem 10 kilométer befejezési határidejét július 31-re módosították. Az egyes szakaszok műszaki átadása után további egy-másfél hónap szükséges a forgalomba helyezéshez.

A NIF a késés okaként arra hivatkozott, hogy módosult az autópálya törvény, ami érintette a közműkiváltásokat is. A törvénymódosítás akadályozta a kivitelezőt a közművek kiváltásában, ezért kellett változtatni a határidőn - tette hozzá Fazakas Orsolya.

A több mint 45 milliárd forintos beruházás elkészültét némileg hátráltatta az is, hogy a korábban a tendert elnyert Porr-Viadom-Terrag-Asdag (PVT-M7) Konzorcium egyik tagja fizetésképtelenné vált. A múlt évben a Viadom Zrt. ellen felszámolási eljárás is indult, ezért a feladatait és munkaterületeit a NIF jóváhagyásával a Porr és a Terrag-Asdag vette át.