Ödön
2 °C
11 °C

Csúszik az M7-es átadása

2008.04.30. 16:07
Az M7-es autópálya Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszának műszaki átadása május végén lesz, a Zalakomártól Nagykanizsáig hátralévő mintegy 10 kilométeren zajló munkálatok átadási határidejét azonban július végére módosították - erősítette meg Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője az MTI információját.

A horvát határig tartó sztráda még hiányzó 35 kilométerén belül a Zala megyei szakaszon láthatóan elmarad a munkálatok állása az eredetileg tervezett ütemtervtől. Az MTI úgy értesült, hogy emiatt várhatóan csak két szakaszban tudják átadni az autópályát a kivitelezők.

Fazakas Orsolya az információt megerősítve közölte: a Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakasznak az eredeti terveknek megfelelően május 31-én lesz a műszaki átadása, a további csaknem 10 kilométer befejezési határidejét július 31-re módosították. Az egyes szakaszok műszaki átadása után további egy-másfél hónap szükséges a forgalomba helyezéshez.

A NIF a késés okaként arra hivatkozott, hogy módosult az autópálya törvény, ami érintette a közműkiváltásokat is. A törvénymódosítás akadályozta a kivitelezőt a közművek kiváltásában, ezért kellett változtatni a határidőn - tette hozzá Fazakas Orsolya.

A több mint 45 milliárd forintos beruházás elkészültét némileg hátráltatta az is, hogy a korábban a tendert elnyert Porr-Viadom-Terrag-Asdag (PVT-M7) Konzorcium egyik tagja fizetésképtelenné vált. A múlt évben a Viadom Zrt. ellen felszámolási eljárás is indult, ezért a feladatait és munkaterületeit a NIF jóváhagyásával a Porr és a Terrag-Asdag vette át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?