Erzsébet
1 °C
4 °C

Még rosszabb lesz a dízeleseknek

2008.03.17. 13:04
A benzin most sem drágul, a gázolaj ára azonban ismét emelkedik. Szerdán 3 forinttal növelik a dízel literenkénti árát, így már az átlagára is közeledik a 320 forinthoz. Az áremelésről annak ellenére döntött a Mol, hogy forintban számolva a világpiaci árak csak stagnáltak.

Tovább tágul a benzin és a gázolaj közötti árolló, miután a Mol újra az utóbbi árának emeléséről döntött, írja a Portfolio.hu. A dízelesek szerdától literenként 3 forinttal többet fognak fizetni a kutakon. A gázolaj bruttó nagykereskedelmi listaára 302 forint lesz, ami azt jelenti, hogy a benzinkutakon 315 forint körüli átlagáron tankolhatjuk majd az üzemanyagot.

A gázolaj ára már most is legalább 300 forint, de a legdrágább kutakon már most 326 forintot kell fizetni egy literért. A mostani áremelés után várhatóan a legolcsóbb kutakon is 305 forint körül lesz a benzin, míg a legdrágább helyeken megközelíti a 330 forintot.

A benzin bruttó nagykereskedelmi listaára 284,5 forint marad. Ez azt jelenti, hogy még olyan kutakat is találhatunk, ahol 290 forint alatt tankolhatjuk a 95-öst, de a legdrágább helyeken is csak 310 forintba kerül egy liter benzin.

A Portfolio.hu emlékeztet arra: az elmúlt héten a nemzetközi jegyzésárak a gázolaj háza táján jelentősebb emelkedést mutattak, a benzin viszonylatában viszont kis mértékben csökkentek. Mivel azonban a dollár tovább gyengült a devizapiacon, forintban mérve a gázolaj jegyzésára csak stagnált, a benziné pedig 4 százalékkal csökkent. Mindezek ellenére a Mol a benzin árát nem változtatja, a gázolaj árát pedig tovább emeli szerdától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?