Huba
19 °C
33 °C

Még rosszabb lesz a dízeleseknek

2008.03.17. 13:04
A benzin most sem drágul, a gázolaj ára azonban ismét emelkedik. Szerdán 3 forinttal növelik a dízel literenkénti árát, így már az átlagára is közeledik a 320 forinthoz. Az áremelésről annak ellenére döntött a Mol, hogy forintban számolva a világpiaci árak csak stagnáltak.

Tovább tágul a benzin és a gázolaj közötti árolló, miután a Mol újra az utóbbi árának emeléséről döntött, írja a Portfolio.hu. A dízelesek szerdától literenként 3 forinttal többet fognak fizetni a kutakon. A gázolaj bruttó nagykereskedelmi listaára 302 forint lesz, ami azt jelenti, hogy a benzinkutakon 315 forint körüli átlagáron tankolhatjuk majd az üzemanyagot.

A gázolaj ára már most is legalább 300 forint, de a legdrágább kutakon már most 326 forintot kell fizetni egy literért. A mostani áremelés után várhatóan a legolcsóbb kutakon is 305 forint körül lesz a benzin, míg a legdrágább helyeken megközelíti a 330 forintot.

A benzin bruttó nagykereskedelmi listaára 284,5 forint marad. Ez azt jelenti, hogy még olyan kutakat is találhatunk, ahol 290 forint alatt tankolhatjuk a 95-öst, de a legdrágább helyeken is csak 310 forintba kerül egy liter benzin.

A Portfolio.hu emlékeztet arra: az elmúlt héten a nemzetközi jegyzésárak a gázolaj háza táján jelentősebb emelkedést mutattak, a benzin viszonylatában viszont kis mértékben csökkentek. Mivel azonban a dollár tovább gyengült a devizapiacon, forintban mérve a gázolaj jegyzésára csak stagnált, a benziné pedig 4 százalékkal csökkent. Mindezek ellenére a Mol a benzin árát nem változtatja, a gázolaj árát pedig tovább emeli szerdától.