Mátyás
-6 °C
1 °C

Fulladást okozhat a zselécukorka

2004.11.24. 17:06
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség betiltotta a Mini Fruity Gel Tropikal gyümölcsízű zselét, mert ártalmas az emberi egészségre és fulladást okozhat.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség megtiltotta a Mini Fruity Gel Tropikal gyümölcsízű zselé forgalmazását, mert az nem felel meg az élelmiszerbiztonsági követelményeknek - tájékoztatta az Indexet a felügyelőség.

Torkon akadhat

A mini poharakba vagy mini kapszulákba töltött szilárd állapotú zselécukorkák moszatból származó adalékanyagokat és bizonyos gumikat tartalmaznak. A felügyelőség tájékoztatása szerint a zselét a mini pohár vagy a mini kapszula megnyomásával egyszerre kell a szájba juttatni és egy harapásra elfogyasztani. A zselé fogyasztása több problémát is okozhat. A veszélyt az jelenti, hogy a torokban megakadhatnak és fulladást okozhatnak.

A fogyasztóvédők szerint a címkézésen elhelyezett figyelmeztetés nem elegendő az emberi egészség védelmére, különösen a gyermekek esetében. A termék rendeltetésszerű használata pedig fulladást okozhat.

A termék további további forgalmazása a jogszabályba ütközik. A fogyasztók a már megvett terméket a vásárlás helyére vihetik vissza, és kártalanítást is kérhetnek.