Judit
2 °C
7 °C

Kiírták a tendert az M0-s szélesítésére

2009.01.07. 15:22
Február 19-ig lehet pályázni a körgyűrű 6,5 kilométeres szakaszának fejlesztésére. Az M1-es és az M6-os között három csomópont, öt felüljáró és a vadak számára egy aluljáró épül.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megjelentette az M0 autópálya M1-M6 autópályák közti szakaszának a bal oldali pálya építésére szóló tenderét, a 6,5 kilométeres útszakaszt 2011. közepére kell elkészíteni, a felhívást a szerdai Közbeszerzési Értesítő közli.

Az M0 ezen szakasza 2x2 sávos autóút, ezt kell 2x3 sávos autópályává bővíteni úgy, hogy közben a zavartalanul haladhasson a forgalom. Az új sávok szélessége 3,75, a leállósávé pedig 3 méter lesz. A két pályát 5 méter széles sáv választja el majd egymástól. Az új autópálya burkolata kétrétegű beton lesz.

A 6,5 kilométeren 3 csomópont, 5 felüljáró és a vadak számára egy aluljáró épül. Fel kell szerelni az új autópályaszakaszra - egyebek mellett - 9 kamerát és ugyanennyi változtatható jelzésképű táblát.

A befejezési határidő 2011. június 30. A kiírás szerint a megrendelő 10 százalék előleget ad a nyertes vállalkozónak.

Ajánlatot csak az a cég tehet, amelyiknek a számláján az elmúlt egy évben nem volt 15 napnál hosszabb fizetési késedelem, a lezárt utolsó három üzleti év egyikének sem volt negatív a mérlege, továbbá gyorsforgalmi út és a kapcsolódó műtárgyak építéséből származó nettó árbevétele az utolsó három év valamelyikében elérte a 6 milliárd forintot.

A tenderdokumentációt 1,2 millió forintért kell megvásárolni. A tender nyertese a legolcsóbb ajánlatot tevő lehet. Az ajánlatok beadási határideje február 19., az eredményhirdetés várható időpontja április 20., a szerződéskötésre pedig a tervek szerint április 29-én kerül sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?