Árpád
-2 °C
4 °C

Felfüggesztették a MÁV Biztosítót

2008.04.04. 16:37
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését, és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb-állománya átruházásának elõkészítésére - tette közzé a felügyelet honlapján.

Az egyesület a PSZÁF határozata alapján a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles meglévõ kgfb-állományának kezelésére, így a fennálló szerzõdésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére. Ugyanakkor 2008. április 7-ét követõen tett kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási szerzõdésre vonatkozó ajánlatot nem fogadhat el. A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító elsõ számú vezetõjének és vezetõ biztosításmatematikusának felmentését.

A kgfb-tevékenység felfüggesztését és a kgfb-állomány átruházásának elõkészítésére való kötelezést a felügyelet sajtóközleménye szerint az egyesületnél meglévõ állomány tartalékhiánya indokolta, ami a PSZÁF szerint hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos mûködését. A tartalékhiány megszüntetésére elõzõleg az egyesület nem tudott a felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.

A felfüggesztés idõtartama alatt az egyesületnek teljesítenie kell meglévõ szerzõdéseibõl adódó kötelezettségeit, így köteles folyamatosan rendezni az egyesületi tagok által okozott kgfb-s károkat. Az egyesület egyéb módozatait értékesítheti, illetve a kgfb termékét nem érintõ biztosítási tevékenységét változatlanul folytathatja. A jelenlegi egyesületi tagoknak (ügyfeleknek) a szerzõdéseikben megszabott módon változatlanul kell fizetniük díjaikat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?