Benedek
-4 °C
5 °C

Még kapható a tiltott áru

2004.10.28. 14:41
Az Index munkatársai több üzletben ellenőrizték, kaphatóak-e a betiltott termékek. Ha fűszerpaprikát nem is, de paprikát tartalmazó ételeket találtunk.
A kormánydöntés nyilvánosságra hozatala után több üzletet is felkeresett, hogy hogy saját szemünkkel győződjünk meg a visszavont fűszer fájó hiányáról. A Tesco áruházakban gyorsan reagáltak a helyzetre, fotósunk este már csak az üres polcokkal találkozott.

Ugyancsak gyorsan reagált a helyzetre egy zuglói Reál élelmiszerüzlet. Az esti zárás előtt tíz perccel már nem volt kapható semmilyen fűszerpaprika. A zavaros helyzetet jellemzi ugyanakkor, hogy kapható volt a listára felkerült gulyáskrém, piros arany és Erős Pista.

Nehezen tűnik el

Csütörtök reggel folytattuk a kutakodást, több boltot is felkerestünk. Az Orczy téri nagy CBA hatkor nyit, másfél órával nyitás után már nem találtunk egyetlen zacskó paprikát sem. Mint az üzletvezetőtől megtudtuk, nyitásra kipucolták a polcokat, és mivel nem voltak biztosak benne, hogy pontosan mely termékekre is vonatkozik a tilalom, inkább levettek a polcokról minden olyan készítményt amiben fűszerpaprika lehet. Így a pirosparikás tasakokon kívül ideiglenesen a raktárba kerültek az erős pistás konzervek, a piros aranyos, és gulyáskrémes tubusok, no meg a különféle fűszerkeverékek és zacskós levesek, mint például a szegedi halászlépor.

Klikk a képre!
Egy kisebb csemegeboltban járva vásároltunk egy olyan csípős gulyáskrémet, ami az előbbi CBA-ban a raktárban kötött ki, fűszerpaprikát azonban itt sem találtunk. A boltos szerint nem egyértelmű, hogy milyen árukat kell levenni a polcról és mik azok, amiket minden további nélkül forgalomban lehet tartani. Egy másik kisebb ABC-ben hasonló helyzettel szembesültünk, a zacskós paprika eltűnt, de különféle fűszerkészítmények még kaphatók. A Haller utcai Profiban is csak a zacskókból kicsordult por mutatta a polcokon, hogy tegnap még tucatnyi féle fűszerpaprika és fűszerkészítmény közül választhattak a vásárlók, akik a kínálatban tátongó réssel nyitáskor szembesülhettek.