Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Új külsőt és mozit kap a Sugár

2006.05.22. 08:07
A közeljövőben megkezdődik a Sugár üzletközpont régóta halogatott átépítése. A Várszegi Gábor érdekeltségébe tartozó Fotex-csoport 2003-ban szerezte meg az 1980-ban épült üzletház tulajdonjogát. Korábban több milliárdos felújításról volt szó, most úgy tűnik, mozi is lesz a házban.

Úgy tudni, hamarosan megkezdődik az Örs vezér téri Sugár üzletközpont felújítása, amelynek keretében az áruház új külső burkolatot kap. Ezenkívül az épületben mozit is szeretnének kialakítani, amellyel erős lakossági igényt elégít majd ki az áruház, ugyanis a környéken ilyen létesítmény nincs.

A munkálatokról az épület tulajdonosánál, a Várszegi Gábor érdekeltségében lévő Fotex-csoportnál egyelőre nem kívántak részleteket elárulni. Ezt azzal indokolták, hogy a fejlesztésről a későbbiekben bővebben szeretnének beszélni.

A Sugárba 2003-ban vásárolta be magát a Fotex azzal, hogy 100 százalékos tulajdont szerzett az Alfa-Örs Kft.-ben és a Szivárvány Rt.-ben, majd az üzletház 2004-ben került teljes egészében a vállalat kezébe, miután megvette az IBUSZ-nál és Kereskedelmi és Hitelbanknál levő maradék tulajdonrészt is. Ezzel átvette az ingatlan üzemeltetési jogát, és a korábbi üzemeltető, a Sugár Egyesülés végelszámolással megszűnt.

A vételár nagyságát akkor nem hozták nyilvánosságra, azt viszont közölték: az 1980-ban épült Sugár modernizálása, a mai igényeknek megfelelő átalakítás milliárdos nagyságrendű beruházást igényelhet majd a Fotex részéről. Már tavaly május óta lehet tudni, hogy az Árkád megnyitásával jelentős forgalomveszteséget elkönyvelő üzletházat szórakoztatóközponttá alakítják, azt azonban még nem, hogy ez az átalakítás mikorra ér véget.