Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kkv-k kedvelik a Széchenyi-kártyát

2009.01.27. 07:00
A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) részére kialakított kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített Széchenyi kártyakonstrukció iránti érdeklődés a takarékszövetkezeteknél az utóbbi hónapokban meghaladott minden korábban tapasztalt mértéket - mondta Egerszegi Ádám, a TakarékBank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója.

A szakember biztos abban, hogy a szektornak a programban mutatott lendülete az idén is megmarad, a nehezedő gazdasági környezetben is rugalmas finanszírozási hátteret biztosítva a kkv-kör számára. A Széchenyi plasztik vonzerejét és jelentőségét 2008-ban növelte, hogy júniustól tovább nőtt a konstrukció rugalmassága (Széchenyi Kártya 2), az ősz folyamán kiteljesedő pénzügyi válság pedig jelentős forrásszűküléshez vezetett a vállalkozások életében, ezért ez a finanszírozási lehetőség még fontosabbá vált.

Az elmúlt négy év során a takarékszövetkezeti integráció komoly eredményeket ért el a Széchenyi kártyához kapcsolódó finanszírozásban: több mint 19 ezer hitelszerződés nyomán közel 108 milliárd forintnyi hitelkeretet nyitott. 2005-ben a Széchenyi kártyás ügyletek 15 százaléka, míg 2008-ban már csaknem harmada valamelyik takarékszövetkezetben jött létre. Ez utóbbi közel 6000 szerződést jelent. A rendelkezésre bocsátott hitelkeret ebben az időszakban mintegy 36,5 milliárd forint volt. Ezzel a szektor a termék egyik vezető forgalmazójává vált - hangsúlyozta Egerszegi.