Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

December közepén ér Szegedre az M5-ös

2005.09.21. 16:50
Az építtető AKA Rt. szerint határidőre elkészül az M5-ös autópálya Szegedig tartó szakasza. Az autópályaszakasz most 90 százalékos készültségű. A 45,4 kilométeres új szakaszon négy csomópont, három pihenőhely és harminckét híd épül.
Az M5-ös autópálya Szegedig tartó szakasza elkészülhet december 15-éig, ha nem lesz katasztrofális az időjárás - jelentette be Olivier Bonnin, az AKA Rt. vezérigazgatója szerdán. Az esős nyár némileg akadályozta a munkálatokat, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy határidőre és első osztályú minőségben elkészüljön az autópálya - mondta a vezérigazgató, az építkezés Kiskundorozsma melletti szakaszán, a szegedi közgyűlés kihelyezett ülésén.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, pontosan egy évvel ezelőtt írta alá a Kiskunfélegyháza-Szeged szakasz pénzügyi szerződését, és csütörtökön száz nap lesz hátra a beruházás szerződéses átadásáig. Az autópálya Szegedig tartó része 90 százalékos készültségű, a befejező munkálatok és az utolsó kopóréteg terítése van hátra - közölte Piri Tamás, a Debmut Rt. létesítmény főmérnöke.

Az építkezés Kiskunfélegyháza és Szeged közötti szakaszán 1500 ember dolgozik, közülük ötszázan a csongrádi megyeszékhelyről és a környező településekről származnak - mondta a főmérnök. A 45,4 kilométeres új szakaszon négy csomópont, három pihenőhely és harminckét híd épül, a munkálatok során 1 235 000 négyzetméter burkolat készül el, és több mint 4,6 millió köbméter földet mozgatnak meg - közölte a szakember. Az autópálya befejező, az országhatárig tartó 14,7 kilométeres szakaszának kivitelezése a tervek szerint 2006. március 31-éig fejeződik be, itt három csomópont, egy pihenőhely és tizenhárom híd épül - tudatta Piri Tamás.