Újabb baleset a beomlott sztrádaalagútnál

2008.07.31. 13:26
Újabb baleset történt csütörtökön az M6-os autópálya Szekszárd és Bóly között épülő szakaszán, épp ott, ahol a múlt héten beomlott egy alagút. Most egy vasbetongerenda dőlt rá egy munkásra, ami azért különös, mert az omlás után az építkezést leállították. Az épülő sztrádaszakaszon másfél hónapja már halálos baleset is volt.

Vasbetongerenda dőlt egy munkásra az M6-os autópálya építkezésén csütörtök délelőtt. A férfit, aki az elsődleges információ szerint bordatörést szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset az A jelű, a majdani négyből leghosszabb alagútnál történt Bátaszék közelében. Ez az az alagút, amely a múlt héten a kialakítása közben beomlott. Az omlás miatt vizsgálatot indított a területileg illetékes bányakapitányság és a közlekedési hatóság is, a vizsgálatok idejére az építési munkákat leállították.

Hogy a munkálatok leállítása ellenére hogyan következhetett be a baleset, azt szerettük volna megtudni a generálkivitelező MCG konzorcium illetékeseitől. Őket azonban a nap folyamán többszöri próbálkozásunk ellenére sem tudtuk elérni. Tény ugyanakkor, hogy Rakita András, az MCG főmérnöke a hét elején azt mondta: a munkálatok teljes leállítását várhatóan annyiban enyhítik a hatóságok, hogy lehetővé teszik az állagmegóvó, a későbbi újabb károsodást megelőző munkák elvégzését; vélhetően egy ilyen munkafázis során dőlt rá a munkásra a gerenda.

Az M6-os Szekszárd és Bóly közötti szakaszának áprilisban kezdődött építésén egyébként nem ez volt a legsúlyosabb baleset. Júniusban, Birján térségében egy 51 éves építőmunkás az életét vesztette egy híd cölöpözési munkálatai közben. Az MCG akkori tájékoztatása szerint egy munkagép helyváltoztatás közben megközelítette a felette húzódó 20 KV-os felső vezetéket, amelynek elektromos kisülése miatt szenvedett halálos áramütést a gép mellett tartózkodó munkás.