Valér
2 °C
8 °C

Együtt az eBay és a Commerzbank

2007.06.12. 13:26
Két évre kötött egymással megállapodást a Commerzbank és az eBay. A bank ezzel az aukciós szájtra látogató több millió ügyfelet szeretné elérni, az eBaynek pedig egy pénzügyekben szakértő partnerre volt szüksége. A bank speciális csomagokkal és információkkal készül, de a szolgáltatás egyelőre csak Németországban elérhető.

A Commerzbank a pénzügyi szolgáltatók kategóriájában az eBay új és exkluzív partnere. Az eBay weboldalán a bank külön portállal is megjelent. A felek a megállapodást két évre kötötték. A Commerzbank ezzel az együttműködéssel a 2006 őszén a lakossági és privát banki üzletágban indított növekedési programját folytatja. Hét hónap elteltével ügyfeleinek száma 200 ezer új ügyféllel nőtt, 5,2 millióra emelkedett.

Új termékek

Az eBay-együttműködés eredményeként újabb ügyfelek megnyerésére számít a pénzintézet. Az online jelenléttel a Commerzbank havonta körülbelül 20 millió felhasználót ér el. "Ott szeretnénk lenni, ahol ügyfeleink vannak. Az eBay sokak számára szórakoztató piacot jelent" – mondta Achim Kassow, a Commerzbank AG lakossági üzletágáért felelős igazgatósági tagja.

Az ügyfelek által hozott értéktöbblet az együttműködést az eBay számára is vonzóvá teszi. Szakértő és megbízható szolgáltatót találtunk, tökéletes partnert magunk és tagjaink számára is. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az online közösségben hozzáadott értékeket és extra szolgáltatásokat nyújtsunk – mondta Harald Eisenächer, az eBay Németország marketingigazgatója.

A projekt első fázisában a Commerzbank az eBay partnerportálján speciális információ- és termékkínálattal jelentkezik, amellyel három számlaterméket kínál. Például ingyenes folyószámlát, ingyenes "Start" számlát diákoknak és egyetemistáknak. Ezen kívül még hitelkártyát, amelynél egyénileg, rugalmasan határozható meg a törlesztőrészlet nagysága. Az eBay-felhasználók olyan témákhoz is találnak hasznos üzleti tippeket és tanácsokat, mint a fogyasztói hitelek, az online bankolás biztonsági kérdései vagy az előtakarékosság.

Itthon még nincs

A szolgáltatást egyelőre a német anyabank ügyfelei élvezhetik, a magyarországi ügyfeleknek várniuk kell. Az eBay és a Commerzbank célcsoportjaikat és imázsukat tekintve jól kiegészítik egymást (mindkettő erős márka, Németországban egyaránt a privát ügyfelekre is fókuszálnak), ez a közös online megjelenés alapja – nyilatkozta az Indexnek a bank illetékese. Az eBay-en az eladási és vásárlási szituációkban gyakran felmerülnek a felhasználóknál pénzügyi kérdések. A Commerzbank ebben a nyitott helyzetben célozza és találja meg őket, elsősorban azokat, akik még nem találkoztak a Commerzbank szolgáltatásaival.

Fontos, hogy az eBay felhasználóinak adatait nem továbbítják a Commerzbanknak, hacsak a felhasználó maga nem kívánja ezt. Nem kell sem Commerzbank ügyfélnek, sem regisztrált eBay-tagnak lenni ahhoz, hogy a bank által az eBay oldalán kínált információkhoz hozzá lehessen férni. A kézzelfogható előnyt elsősorban a hivatalos honlapon nem beszerezhető banki információk, ajánlatok és akciók jelentik a felhasználók számára.

Az eBay Commerzbank partnerportáljáról hitelfelvételi eljárás egyszerűen kezdeményezhető. A fizetés a banki folyószámláról történik, ha a vevő Commerzbank-ügyfél. Ha egy eBay-felhasználó nem ügyfél, saját számlájáról fizet. A bank nem tervez commerzbankos számláról történő kiegyenlítés esetére kedvezményeket.