Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Végre működik a Paypal

2006.10.06. 13:07
Hat évet vártunk rá, de megérte: mostantól magyar bankszámlára is ki lehet pénzt nyerni a Paypalről. Balti barátaink, a szlovákok és a szlovének továbbra is a kitaszítottak között.

Hosszú várakozás és rövid hitegetés után a Paypal-birodalom teljes jogú polgáraivá váltak a magyar felhasználók is: most már biztos, hogy nemcsak küldhetnek, hanem fogadhatnak is pénzt a világ legnépszerűbb online fizetőrendszerén keresztül.

Csütörtöktől Magyarország néhány korábbi kitaszítottal, így Lengyelországgal és Csehországgal együtt a Paypal-hierarchia második szintjére került – efölött már csak azok az országok állnak, amelyeknek polgárait saját nyelvükön köszönti a Paypal.

Lenyomtuk Indiát


25 000 forint fölött ingyen
A rangsorban Magyarország után következik többek között Argentína, India és Jamaica - ha valaki onnan szeretne hozzáférni a Paypalen összegyűlt pénzéhez, kénytelen papírcsekkel operálni vagy az Egyesült Államokban bankszámlát nyitni. Csak USA-beli számlára fogadhat pénzt, aki Izraelben vagy Törökországban lakik, és továbbra is el vannak átkozva balti barátaink, illetve a szlovákok és a szlovének, akik semmilyen módszerrel nem juthatnak pénzhez a Paypalen keresztül.

Ez utóbbi csoportba tartozott eddig Magyarország is: bár a cég augusztus 10-én azt ígérte, hogy szeptember közepére lehetővé teszi a magyaroknak a pénzfogadást, a határidő elérkeztével technikai problémákra hivatkozva bizonytalan időre kitolta a módosítást.

Mostantól a Paypal-accounton elhelyezett pénz a számlatulajdonos kérésére 5-7 munkanapon belül átkerül a regisztrációkor megadott magyarországi bankszámlára. A tranzakció költsége 25 000 forintig 250 forint, azon felül ingyenes.

A 2000-ben alapított cég, amelyet két év múlva bekebelezett az Ebay, sokáig nem foglalkozott magyar ügyfelekkel, sőt egyszerűen letiltotta a magyarországi IP-címeket - így az is megtörtént, hogy megbízható amerikai felhasználó Magyarországon képtelen volt hozzáférni accountjához.

A helyzet 2005 júniusában változott, akkor vette fel a Paypal más addig kitaszított országokkal együtt Magyarországot azok közé, ahonnan pénzt már lehetett küldeni a rendszerbe.