Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Fúzióba menekül az Arthur Andersen?

2002.01.14. 10:13
Az Arthur Andersen LLP alkalmazottait a cégvezetés arra utasította, hogy semmisítsék meg az Enron auditjára vonatkozó szinte összes dokumentumot, négy nappal azelőtt, hogy az energiakereskedő 618 millió dolláros negyedéves veszteséget jelentett tavaly októberben - állítja a Time magazin.
Az Andersennek kongresszusi vizsgálattal, szövetségi bűnügyi eljárással, és az Enron részvényeseinek tömeges pereivel kell szembenéznie. Az utóbbi több milliárd dollárjába kerülhet. A New York Times úgy értesült, hogy az Andersen az összeomlást elkerülendő egyik riválisával fúzióra készül.

Több ezer dokumentum hiányzik

A cég szóvivője alaptalan spekulációnak minősítette a hírt. A Time kongressszusi forrásokra hivatkozva több ezer e-mail és más belső elektronikus dokumentum eltüntetéséről ír. Joseph Liebermann demokrata szenátor - a kormányzati ügyek bizottságának elnöke - mindenesetre a CBS-nek nyilatkozva gyakorlatilag megerősítette, hogy bűnügyi és kongresszusi vizsgálat készül és az eddig öt nagy között jegyzett könyvvizsgáló jóhírének esetleges végét emlegette.

Az Arthur Andersen úgy nyilatkozott, hogy elismerik: a belső kommunikáció valóban kérdéseket vet fel, de amíg nem tudnak többet, nem lenne helyes a hírek további kommentálása.