Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fúzióba menekül az Arthur Andersen?

2002.01.14. 10:13
Az Arthur Andersen LLP alkalmazottait a cégvezetés arra utasította, hogy semmisítsék meg az Enron auditjára vonatkozó szinte összes dokumentumot, négy nappal azelőtt, hogy az energiakereskedő 618 millió dolláros negyedéves veszteséget jelentett tavaly októberben - állítja a Time magazin.
Az Andersennek kongresszusi vizsgálattal, szövetségi bűnügyi eljárással, és az Enron részvényeseinek tömeges pereivel kell szembenéznie. Az utóbbi több milliárd dollárjába kerülhet. A New York Times úgy értesült, hogy az Andersen az összeomlást elkerülendő egyik riválisával fúzióra készül.

Több ezer dokumentum hiányzik

A cég szóvivője alaptalan spekulációnak minősítette a hírt. A Time kongressszusi forrásokra hivatkozva több ezer e-mail és más belső elektronikus dokumentum eltüntetéséről ír. Joseph Liebermann demokrata szenátor - a kormányzati ügyek bizottságának elnöke - mindenesetre a CBS-nek nyilatkozva gyakorlatilag megerősítette, hogy bűnügyi és kongresszusi vizsgálat készül és az eddig öt nagy között jegyzett könyvvizsgáló jóhírének esetleges végét emlegette.

Az Arthur Andersen úgy nyilatkozott, hogy elismerik: a belső kommunikáció valóban kérdéseket vet fel, de amíg nem tudnak többet, nem lenne helyes a hírek további kommentálása.