Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

A Nestlé megveszi a Mövenpicket

2003.01.23. 16:09
A Nestlé bejelentette, hogy megvásárolja a Mövenpick jégkrém-részlegét, amely évente háromszázmillió svájci frank (219 millió dollár) forgalmat produkál.
A Reuters álal megkérdezett elemzők szerint az ár 150-200 millió svájci frank körül alakulhat. A cég papírjai enyhén estek a bejelentés után, de ennek nem a felvásárlásról szóló hír, hanem a gyenge dollár miatt romló eredmény volt az oka.

A Schöller már az övék

Francois Perroud, a Nestlé szóvivője közölte, hogy további felvásárlásokat terveznek, bár azok valószínűleg kisebb cégeket érintenek majd. A Nestlé korábban már felvásárolta a Schöller Holding AG-t, amely a Mövenpick németországi jogainak birtokosa.

Amerikában is terjeszkedik

A Nestlé tavaly megszerezte az amerikai Häagen-Dazs jégkrémgyártót és részesedést szerzett a tengerentúlon piacvezető Dreyerben. A cég tervei szerint 2006-ra ez utóbbit is teljesen megszerzi, de ezt az üzletet a trösztellenes aggályok miatt még vizsgálják az illetékesek. A Dreyerrel és a Mövenpickkel együtt a Nestlé jégkrémforgalma elérheti a 7,5 milliárd svájci frankot.