Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Disneyland után Shakespeare-park

2002.08.13. 13:26
A pennsylvaniai Pittsburgh mellett kétszázmillió fontos (306 millió dolláros) költséggel épül fel a világ első Shakespeare-parkja.
A William Shakespeare Worldwide Limited Midland városában felépíti a korabeli Stratford-upon-Avon és London egyes részeit, az utcákon korhű ruhában mutatványosok, artisták, lovagok, árusok szórakoztatják majd a látogatókat. A parkban természetesen megjelennek Shakespeare darabjainak szereplői, és szabadtéri előadásokat is tartanak.

Angliában nem díjazták az ötletet

"Amerikában tizenhárom hét alatt megállapodtam az illetékesekkel, míg otthon tizenhárom éven át hiába próbálkoztam" - nyilatkozta Kris Kliszewicz, a Shakespeare Worldwide elnöke a Guardiannek -, a park ezért nem épülhetett fel Nagy-Britanniában".

Kliszewicz először Stratfordban szerette volna tervét megvalósítani, de azért sem a Royal Shakespeare Company, sem a város önkormányzata nem lelkesedett. "A befektető szerint szükségünk lenne erre a parkra, de ebben a városban így is három és fél millió látogató fordul meg évente, és itt a legalacsonyabb a munkanélküliség" - indokolta az elutasítást Giovanni Renna képviselő. Kiszlievcz a következő parkot Oroszországban és Kínában szeretné felépíteni, de nem tett le arról, hogy egyet Nagy-Britanniában is létrehozzon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!