Lenke
18 °C
28 °C

A spanyolok is keresik az adócsalókat

2008.03.02. 16:08
A spanyol adóhatóság körülbelül ezer spanyol állampolgár után nyomoz az egyre dagadó európai adócsalási ügyben - közölte az El País spanyol napilap vasárnap. Otmar Hasler liechtensteini miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy megkezdték, és folytatják az ország bankrendszerének reformját.

A spanyol adóhatóság körülbelül ezer spanyol állampolgár után nyomoz az egyre dagadó európai adócsalási ügyben - közölte az El País spanyol napilap vasárnap. A gyanú szerint több ország állampolgárai liechtensteini bankokba menekítették vagyonukat, hogy saját országukban ne kelljen adót fizetniük.

A spanyol lap nyomozókra hivatkozva azt állítja, hogy az adóhatóság a német kormánytól kapta az ügyféllistát, amiért korábban Németország 4,2 millió eurót (1,1 milliárd forintot) fizetett egy informátornak. A liechtensteini LGT bankcsoport szerint az adatokat tőlük lopta egy alkalmazott 2002-ben. Az El País szerint a listán 160 német, 200 francia és 150 olasz állampolgár van. További részleteket nem árultak el az adatokról.