Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Augusztus 4. kedd
  • Zivatar

19°C 27°C
Augusztus 5. szerda
  • Zivatar

16°C 26°C
Augusztus 6. csütörtök
  • Felhős

17°C 30°C
Augusztus 7. péntek
  • Gy. felhős

18°C 32°C
Augusztus 8. szombat
  • Felhős

19°C 32°C
Augusztus 9. vasárnap
  • Gy. felhős

19°C 31°C
Augusztus 10. hétfő
  • Gy. felhős

19°C 31°C
Augusztus 11. kedd
  • Gy. felhős

19°C 31°C

36 órás előrejelzés

Kedden napközben szakadozottabb lehet a felhőzet, délután ismét egyre többfelé lehetnek záporok, zivatarok, helyenként heves viharok felhőszakadással, jéggel, viharos széllel. Feltámad a szél, zivatartól függetlenül is helyenként erős, viharos lehet. Délutánra jelentős hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki északnyugat és délkelet között, 22-34 fok között alakulnak a maximumok. Szerdán további záporokra, zivatarokra készülhetünk több helyen felhőszakadás kíséretében. Az északias szelet több helyen erős, nyugaton viharos lökések kísérik. 20-30 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden hidegfront vonul át, ami nyugat felől egyre többfelé meghozza a felfrissülést, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Általános panasz lehet a fejfájás, migrén, szédülés, ingadozhat a vérnyomás. Keleten még 30 fok közelében alakulnak a maximumok, ott a fülledt idő okozhat légszomjat, fáradtságot, tompaságot. Napközben helyenként kisüthet a nap és a napos tájakon 10 és 16 óra között erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda a folyadékbevitelünkre, igyunk legalább napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

Közlekedés­meteorológia

Kedden hidegfront vonul át, délutántól ismét többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, főként a Dunántúlon heves viharokra, felhőszakadással, jéggel. Ezek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, hamar csúszóssá válhatnak az utak és viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék vízátfolyásokat, villámárvizeket okozhat. Napközben keleten a meleg, fülledt időben tompulhatnak reflexeink, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk kellő követési távolságot! Legyen nálunk elegendő folyadék, ha útnak indulunk! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű virágpora már az ország jelentős részén jelen van a levegőben alacsony koncentrációban, hétvégén azonban várhatóan már egyre többfelé elérheti a tüneteket okozó szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas-nagyon-magas tartományban várható. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja alacsony szintet érhet el. Az üröm, a kenderfélék, az útifű, a lórom és a libatopfélék virágporának mennyisége országosan alacsony. Előfordulhat még egy-egy szem a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, valamint a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen elérheti a nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2020. augusztus 4. 12:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 24,8
Velencei-tó (Agárd) 24,5
Tisza (Kisköre-felsö) 24
Fertö-tó (Fertörákos) 23,7
Duna (Budapest) 23,8
Tisza (Szolnok) 24,1