Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Október 22. hétfő
  • Felhős

7°C 16°C
Október 23. kedd
  • Erősen felhős

6°C 15°C
Október 24. szerda
  • Zápor

9°C 14°C
Október 25. csütörtök
  • Erősen felhős

4°C 13°C
Október 26. péntek
  • Felhős

5°C 17°C
Október 27. szombat
  • Zápor

10°C 21°C
Október 28. vasárnap
  • Zápor

14°C 22°C
Október 29. hétfő
  • Zápor

13°C 19°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn kezdetben országszerte erősen felhős lesz az ég, majd délutánra északon, északnyugaton már jelentősebben felszakadozik a felhőzet és főként ott hosszabb napos időszakok is lehetnek. Gyenge eső csak néhol fordulhat elő. Nyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik az északi szelet. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Keddre virradóra északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de gyenge eső csupán néhol északon fordulhat elő. A Dunántúlon feltámad az északi-északnyugati szél, ugyanakkor a Dunától keletre a szélcsendesebb tájakon foltokban párás lehet a levegő. Hajnalra 3 és 8 fok közé hűl a levegő. Napközben kezdetben változóan felhős-napod időre készülhetünk, majd délutántól észak-északnyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég. Késő délután, este északon és az Alföldön szórványosan kisebb eső is kialakulhat. Élénk, több helyen erős lökések kísérhetik a nyugati, északnyugati szelet. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn nem érkezik front a térségünkbe, de a hidegfronti jellegű tünetek, így fejfájás, görcsös panaszok továbbra is jelentkezhetnek. Nyugaton a tüneteket tovább fokozhatja az élénk szél, illetve ez ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat az ott élőknél. Átlagos hőmérsékletű őszi időre van kilátás, szabadtéri programokhoz érdemes réteges öltözködést választani. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn csupán néhol találkozhatunk gyenge eső következtében nedves, csúszós útszakaszokkal. Nyugaton helyenként élénk északi-északkeleti szél csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. Északon, északnyugaton délután már naposabbra fordul az idő, így ott a napszemüvegekre is szükség lehet vezetés közben. Eleinte délen foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az idei pollenszezon véget ért. A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény - pázsitfüvek, útifű, üröm, csalánfélék, libatopfélék - virágporából is csak egy-egy szem fordulhat elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma is lecsökkent, jellemzően csak alacsony-közepes szintet ér el.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. október 22. 08:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 13,3
Velencei-tó (Agárd) 12,9
Tisza (Kisköre-felsö) 14
Fertö-tó (Fertörákos) 11,6
Duna (Budapest) 13,4
Tisza (Szolnok) 14,1