Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C
Január 24. szerda
  • Erősen felhős

-4°C 4°C
Január 25. csütörtök
  • Erősen felhős

-3°C 6°C
Január 26. péntek
  • Felhős

1°C 9°C
Január 27. szombat
  • Felhős

-1°C 7°C
Január 28. vasárnap
  • Felhős

-1°C 7°C
Január 29. hétfő
  • Gy. felhős

1°C 10°C
Január 30. kedd
  • Felhős

1°C 9°C
Január 31. szerda
  • Felhős

2°C 10°C

36 órás előrejelzés

Szerdán reggel erősen felhős, borongós időre ébredhetünk, többfelé pára, köd is kialakulhat. Csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol szitálás, gyenge hószállingózás fordulhat elő. A délies szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -9 fok között alakul. Napközben a déli tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás. Északon helyenként tartósabban párás tájakkal is találkozhatunk, valamint hószállingózás, esetleg gyenge havazás is előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, északon, északkeleten lesz a leghidegebb. Csütörtök reggel változóan felhős időre ébredhetünk, délen lehet kevesebb felhő az égen, északon és nyugaton viszont pára, köd is kialakulhat. Csapadék nem valószínű. A Dunántúl északi felén megélénkül, a magasabb tájakon megerősödik a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -8 és +1 fok között alakul, a havasabb, kevésbé északi völgyekben lehet a leghidegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán front nem lesz térségünkben, viszont a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is előfordulhat. A reggeli hideg, nyirkos időben viszont a kopásos eredetű ízületi panaszok erősödhetnek fel. A borongósabb tájakon élők fáradtabbnak, levertebbnek érezhetik magukat. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is ajánlott a vitamindús ételek fogyasztása. Öltözzünk melegen, az időjárásnak megfelelően!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán elsősorban a havasabb tájakon találkozhatunk még nedves, vizes, csúszós, esetleg latyakos útszakaszokkal a hóolvadás következtében, ugyanakkor északon gyenge hószállingózás is előfordulhat. Reggel sokfelé, napközben elsősorban északon okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Nyugaton, északnyugaton élénk délies széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A naposabb déli tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan a télies útviszonyokat figyelembe véve, a csúszós, jeges utakon tartsunk nagy követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. január 23. 19:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 2,3
Velencei-tó (Agárd) 1,9
Tisza (Kisköre-felsö) 1,2
Fertö-tó (Fertörákos) 1,3
Duna (Budapest) 3,5
Tisza (Szolnok) 0,9
Hójelentés

Szárazabb, enyhébb napok. Szerdán északon még gyenge hószállingózás előfordulhat, de a hét további részében enyhébb, csapadékmentes időre van kilátás.