Szökőnap
5 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Február 25. kedd
  • Felhős

3°C 15°C
Február 26. szerda
  • Eső

5°C 8°C
Február 27. csütörtök
  • Felhős

0°C 7°C
Február 28. péntek
  • Felhős

-1°C 7°C
Február 29. szombat
  • Zápor

-1°C 11°C
Március 1. vasárnap
  • Eső

7°C 11°C
Március 2. hétfő
  • Eső

5°C 13°C
Március 3. kedd
  • Gyenge eső

6°C 12°C

36 órás előrejelzés

Kedden kezdetben naposabb, délután egyre felhősebb idő várható, és estétől az északi és középső tájakon már gyenge eső is kialakulhat. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 1-6, délután 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdára egy újabb hidegfront hozhat felhős, esős időt. A lehűlés következtében estétől északon átmenetileg hóba válthat a csapadék, délen, délkeleten pedig helyenként zivatarok is kialakulhatnak a délután folyamán. A délutáni órákban az északnyugatira forduló szél is feltámad. Napközben 6-12 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden fronthatás nem várható, de az élénk széllel beáramló meleg levegő miatt a melegfrontra érzékenyek tünetei felerősödhetnek. Jellemző panasz lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság, valamint a migrénes fejfájás is. Egyeseknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás is felléphet. A déli-délnyugati szél sokfelé megélénkülhet, emiatt ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A reggel még hűvösebb lehet, ezért öltözzünk rétegesen, fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Kedden túlnyomóan száraz időre számíthatunk, csapadék csak az esti órákban alakulhat ki az ország középső és északi tájain. Napközben napos, fátyolfelhős idő lesz jellemző, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az élénk déli-délnyugati szél kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2020. február 24. 22:40
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 5,3
Velencei-tó (Agárd) 5,9
Tisza (Kisköre-felsö) 4,3
Fertö-tó (Fertörákos) 8
Duna (Budapest) 6,1
Tisza (Szolnok) 4,6
Hójelentés

Nem érkezik jelentős havazás. Szerdán este északon átmenetileg havas esőbe, hóba válthat a csapadék, de a mennyiség elenyésző lesz, nem marad meg a hó.