Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Május 19. vasárnap
  • Zivatar

12°C 25°C
Május 20. hétfő
  • Zivatar

13°C 22°C
Május 21. kedd
  • Zivatar

11°C 21°C
Május 22. szerda
  • Zivatar

12°C 22°C
Május 23. csütörtök
  • Zápor

12°C 20°C
Május 24. péntek
  • Felhős

10°C 21°C
Május 25. szombat
  • Zápor

11°C 23°C
Május 26. vasárnap
  • Zivatar

12°C 22°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, kezdetben elsősorban az északi területeken alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok, majd délután dél felől újabb zivatarok, köztük heves zivatarok is érkezhetnek. A déli-délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délutánra 22 és 27 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, de a zivatarokat követően több fokkal is lehűlhet a levegő. Hétfőre virradó éjjel többfelé, reggel elsősorban északnyugaton, északon és északkeleten fordulhatnak elő záporok, zivatarok, miközben dél felől szakadozottabbá válik a felhőzet. Helyenként élénk lehet a délies szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Délután a napos időszakok mellett erőteljessé válik sokfelé a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is számítani kell lokális jellegű záporokra, zivatarokra, helyenként heves viharok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap fronthatás nem érvényesül, a melegedés azonban tovább folytatódik, ami melegfronti tüneteket eredményezhet az érzékenyek körében. Az érintettek tompábbak, fáradékonyabbak lehetnek, valamint fejfájás, migrén, keringési panaszok is kialakulhatnak. A záporokat, zivatarokat követően fülledtté váló levegő miatt légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom is előfordulhat. A zivatarok környezetében az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás keleten, délkeleten érheti el az erős fokozatot, itt érdemes lesz bőrünk védelméről is gondoskodni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap napközben szórványos záporok, zivatarok okozhatnak vizes, csúszós útszakaszokat, környezetükben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Helyenként a hirtelen lezúduló csapadék vízátfolyásokat is okozhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lökések kísérhetik, melyek jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban szükség lehet a napszemüvegre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte eléri a tüneteket okozó szintet. Az útifű és lórom virágpora közepes szinten lehet jelen. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja többfelé elérheti a közepes, helyenként a magas szintet is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér el.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2019. május 19. 11:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 11,7
Velencei-tó (Agárd) 15,3
Tisza (Kisköre-felsö) 15,6
Fertö-tó (Fertörákos) 13,6
Duna (Budapest) 13
Tisza (Szolnok) 14