Iván
9 °C
22 °C
Június 24. vasárnap
  • Zápor

8°C 22°C
Június 25. hétfő
  • Zápor

10°C 23°C
Június 26. kedd
  • Felhős

11°C 25°C
Június 27. szerda
  • Felhős

13°C 25°C
Június 28. csütörtök
  • Zápor

14°C 25°C
Június 29. péntek
  • Zivatar

14°C 24°C
Június 30. szombat
  • Zápor

15°C 26°C
Július 1. vasárnap
  • Felhős

15°C 28°C

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel nyugaton több, máshol kevesebb felhő lehet felettünk, csapadék viszont sehol sem valószínű. A Dunántúli-középhegység területén megélénkülhet az északnyugati szél. Hűvös lesz a reggel, a minimum-hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Napközben a napos-felhős időben helyenként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan a Dunántúlon, valamint északon és északkeleten egy-egy futó zápor, néhol esetleg zivatar átmenetileg kialakulhat. Többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Hétfő reggel sokfelé lesz erősen felhős, borult az ég, csupán északkeleten lehet naposabb az idő. Északon egy-egy futó zápor, nyugaton, északnyugaton pedig kisebb eső is előfordulhat. A Dunántúli-középhegységben élénk lehet az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap nem lesz front térségünkben, javul a humánmeteorológiai helyzet. Hajnalban hideg lesz, így az érzékenyek körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben görcsös panaszok, fejfájás előfordulhat, melyet a kissé szeles idő tovább fokozhat. A szél ronthatja hő- és komfortérzetünket, vigyázzunk a megfázással! Az UV-sugárzás szintje 10 és 16 óra között a napos időszakokban sokfelé erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! A hűvös idő ellenére sem feledkezzünk meg szervezetünk folyadék-utánpótlásáról!

Közlekedés­meteorológia

Vasárnap elsősorban a Dunántúlon, valamint északon és északkeleten fordulhatnak elő futó záporoktól vizes, csúszós útszakaszok. Egy-egy zivatar elsősorban északon alakulhat ki, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősebben ronthatják a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk nyugati-északnyugati széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan az alacsony-közepes tartományban marad. Helyenként közepes koncentrációban lehet jelen az útifű virágpora is. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. június 23. 23:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 18,9
Velencei-tó (Agárd) 20,8
Tisza (Kisköre-felsö) 23,8
Fertö-tó (Fertörákos) 19,5
Duna (Budapest) 20,5
Tisza (Szolnok) 23,5