Natália
1 °C
7 °C
December 10. hétfő
  • Zápor

2°C 7°C
December 11. kedd
  • Havas eső

-2°C 4°C
December 12. szerda
  • Hózápor

-1°C 3°C
December 13. csütörtök
  • Felhős

-5°C 2°C
December 14. péntek
  • Erősen felhős

-6°C 1°C
December 15. szombat
  • Hószállingózás

-3°C 1°C
December 16. vasárnap
  • Havas eső

-2°C 2°C
December 17. hétfő
  • Havas eső

-1°C 3°C

36 órás előrejelzés

Hétfő hajnalban hidegfront vonul át fölöttünk szórványos esővel, záporokkal, majd napközben a felhőátvonulások mellett hazánk nagy részén már hosszabb időszakokra kisüt a nap, északkeleten lehetnek tartósabban felhős körzetek. Elszórtan zápor, havas eső, a hegyekben hózápor is kialakulhat. Északkelet kivételével erős, időnként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -1, +5, délután 4-9 fokra készülhetünk. Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok délelőtt a Dunától keletre lehetnek. Északkeleten néhol, máshol több helyen kialakulhat kisebb eső, havas eső, hózápor. A nyugati-északnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton egy-egy erős lökés kísérheti. Hajnalban -5, +1, délután 1-6 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn hidegfronti hatással kell számolnunk, így fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma. A tüneteket tovább fokozhatja az erős, viharos északnyugati szél, melynek hatására ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak is lehetünk és jelentősen csökken a hőérzet. A változékony idő megterhelő lehet a szív- és keringési rendszer betegségeivel küszködők számára is, körükben szédülés, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Öltözzünk melegen, könnyen megfázhatunk! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn északkelet kivételével sokfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Elszórtan - elsősorban keleten, északkeleten és a Dunántúlon - alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, a magasabban fekvő területeken, késő délutántól már síkvidéken is havas eső, hózápor, így az érintett tájakon vizes, csúszós, helyenként latyakos, hajnalban északkeleten jeges, síkos útszakaszok is előfordulhatnak. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel északkeleten foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. december 9. 22:40
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 3,2
Velencei-tó (Agárd) 2,9
Tisza (Kisköre-felsö) 4,2
Fertö-tó (Fertörákos) 3
Duna (Budapest) 4
Tisza (Szolnok) 3,8
Hójelentés

Lehűlés veszi kezdetét. Hétfő hajnalban hidegfront érkezik, mögötte napról napra hidegebb lesz. Hétfőn egy-egy hózápor inkább még csak a hegyekben fordulhat elő.