Valter
16 °C
31 °C
Július 17. kedd
  • Zápor

17°C 30°C
Július 18. szerda
  • Gyenge eső

17°C 26°C
Július 19. csütörtök
  • Zivatar

19°C 27°C
Július 20. péntek
  • Zivatar

18°C 28°C
Július 21. szombat
  • Felhős

17°C 30°C
Július 22. vasárnap
  • Zápor

18°C 28°C
Július 23. hétfő
  • Zivatar

18°C 27°C
Július 24. kedd
  • Zápor

17°C 27°C

36 órás előrejelzés

Kedden északon, északkeleten, illetve délen, délnyugaton alakulhat ki egy-egy zivatar, másutt elszórtan záporok tarkíthatják a napos időt. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. Hajnalban 14-20, délután 26-31 fok várható. Szerdára felhős, többfelé esős, záporos idő körvonalazódik. A legtöbb csapadék keleten, északkeleten várható, itt, valamint a nyugati határ közelében helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Napközben 21-30 fok valószínű, melegebb délnyugaton lesz.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden sem lesz front térségünkben. A fülledt, meleg időben leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomás-panaszokkal élők veszélyeztetettek, a forróság mellett helyenként a nagy hőingás is megterhelő. Általánosak az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság. A koncentrálóképesség jelentősen csökkenhet, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Napközben légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén romolhat az asztmások állapota. Estétől északnyugaton, északon már a görcsös panaszok erősödhetnek fel, kettős fronthatás kezdődik. Az UV-sugárzás sokfelé nagyon erős lehet, ezért fontos gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről! Ne feledkezzünk meg szervezetünk folyadék- és vitamin utánpótlásáról sem!

Közlekedés­meteorológia

Kedden is északkeleten, keleten, valamint nyugaton, délnyugaton számíthatunk zivatarra, záporok pedig elszórtan előfordulhatnak, melyek miatt vizes, csúszós utakkal találkozhatnak az útnak indulók. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, erős, viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, északon, északnyugaton erős nyugati-északnyugati szél ronthatja az autók egyensúlyát. A sokfelé napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket és a házi kedvenceket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elkövetkező napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágporának mennyisége többnyire az alacsony-közepes tartományban alakul. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. július 16. 20:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 24,7
Velencei-tó (Agárd) 24,5
Tisza (Kisköre-felsö) 24
Fertö-tó (Fertörákos) 24,6
Duna (Budapest) 21,9
Tisza (Szolnok) 22,6