Fülöp, Evelin
EUR 392,46 Ft
USD 366,88 Ft
13 °C
27 °C
Május 26. csütörtök
  • Felhős

13°C 27°C
Május 27. péntek
  • Felhős

13°C 28°C
Május 28. szombat
  • Zápor

14°C 22°C
Május 29. vasárnap
  • Erősen felhős

10°C 20°C
Május 30. hétfő
  • Felhős

10°C 24°C
Május 31. kedd
  • Zápor

12°C 26°C
Június 1. szerda
  • Felhős

14°C 28°C
Június 2. csütörtök
  • Felhős

15°C 30°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel változóan napos-felhős időre ébredhetünk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Csak helyenként lehet élénk az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. Napközben változóan napos-felhős időben lesz részünk, számottevő csapadék sehol sem várható. A nyugati-északnyugati szél a délnyugati tájak kivételével sokfelé élénk, északon erős lehet. Délután 24 és 29 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Péntek reggel naposabb és felhősebb tájak válthatják egymást, de csak elszórtan délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 17 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön kezdetben még hidegfronti hatás érvényesül, így az érzékenyek körében még előfordulhatnak görcsös panaszok, fejfájás, keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is. Felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A naposabb időben javul hangulatunk, közérzetünk, de a szelesebb tájakon élők hőérzete romolhat. Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos tájakon és időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön változóan napos-felhős időben lesz részünk, számottevő csapadék sehol sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők. A nyugati-északnyugati szél a délnyugati tájak kivételével sokfelé élénk, északon erős lehet, így jelentősebb mértékben is csökkenhet a járművek menetstabilitása. A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja közepes-magas, a fenyőféléké közepes tartományban alakul. A bodza pollenkoncentrációja alacsony-közepes. A tölgy, a nyír, a kőris, a platán, a ciprus-és tiszafafélék, az eperfafélék, a dió, a vadgesztenye és a szelídgesztenye virágporának mennyisége országosan alacsony. A lágyszárú allergének pollenje emelkedik, alacsony-közepes tartományban van jelen a csalánfélék pollenkoncentrációja. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes, kevés helyen a magas tartományban alakul.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2022. május 22. 20:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 20
Velencei-tó (Agárd) 20,6
Velencei-tó (Agárd) 20,6
Fertő_tó (Fertőrákos) 20,5
Duna (Budapest) 20,1
Tisza (Szolnok) 19