Ábrahám
17 °C
29 °C
Augusztus 16. csütörtök
  • Felhős

17°C 30°C
Augusztus 17. péntek
  • Felhős

16°C 31°C
Augusztus 18. szombat
  • Felhős

17°C 32°C
Augusztus 19. vasárnap
  • Gy. felhős

18°C 32°C
Augusztus 20. hétfő
  • Gy. felhős

18°C 31°C
Augusztus 21. kedd
  • Gy. felhős

18°C 32°C
Augusztus 22. szerda
  • Felhős

19°C 33°C
Augusztus 23. csütörtök
  • Felhős

18°C 33°C

36 órás előrejelzés

Csütörtökön már csak keleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Nyugaton, a Duna-Tisza közén és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Délután 27-32 fokot mérhetünk. Péntek reggel derült, illetve kissé felhős tájak váltakoznak majd, csapadék nem várható. A gyenge szélben délen, délkeleten néhol párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Napközben is sok lesz a napsütés, a délután kialakuló gomolyfelhőkből elsősorban délen, délkeleten, valamint északon, északkeleten alakulhat ki néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délután 29-33 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem várható fronthatás, többnyire nyugodt nyári időre van kilátás. A délelőtti melegedésre fokozottabban érzékenyek körében enyhe migrén, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. Az UV-sugárzás többfelé erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtökön még keleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, melynek környezetében nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. Nyugaton, a Duna-Tisza közén és északkeleten élénk északi-északkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet. A csalánfélék, kenderfélék és az üröm pollenje általában közepes-magas koncentrációban lesz jelen. Helyenként a libatopfélék pollenkoncentrációja is elérheti a közepes szintet, az útifűé, a pázsitfűféléké, valamint a lóromé valószínűleg alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. augusztus 16. 13:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 24,2
Velencei-tó (Agárd) 24,6
Tisza (Kisköre-felsö) 27
Fertö-tó (Fertörákos) 22
Duna (Budapest) 25,1
Tisza (Szolnok) 26,2