Gergely
4 °C
23 °C
Május 10. hétfő
  • Gy. felhős

9°C 27°C
Május 11. kedd
  • Derült

11°C 28°C
Május 12. szerda
  • Zápor

13°C 23°C
Május 13. csütörtök
  • Zápor

12°C 19°C
Május 14. péntek
  • Zápor

10°C 20°C
Május 15. szombat
  • Zápor

11°C 21°C
Május 16. vasárnap
  • Zápor

11°C 22°C
Május 17. hétfő
  • Zivatar

13°C 22°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn országszerte napos, száraz időre van kilátás, csak vékony fátyolfelhők szűrhetik időnként a napfényt. A délies szelet élénk, erős, északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Enyhébb lesz a hajnal, napközben pedig igazi nyári idő, 25-29 fok várható. Kedden tetőzik a meleg 25 és 30 fok közötti csúcsértékekkel. Jobbára derült, napos idő várható, élénk, északnyugaton erős, néhol viharos déli-délkeleti széllel.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Front hétfőn sem érkezik, de a melegedés hatására vérnyomás-ingadozás, dekoncentráltság, bágyadtság, migrén, szédülés előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos tünetek, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet. A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Ajánlott a réteges öltözet, reggel még nagy lesz a megfázásveszély. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás szinte mindenhol elérheti az erős fokozatot. Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn folytatódik a napos idő, így elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben, csapadék sehol nem várható. Többfelé élénk, erős, északnyugaton viharos szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Tölgy és gombafélék. A tölgy pollenkoncentrációja sokfelé közepes, helyenként magas szintet érhet el. Tüneteket okozó közepes szinten lehet jelen még a nyír, a juhar, a fűz, a kőris és a platán virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma többnyire alacsony-közepes, de néhol magas koncentrációban van jelen.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2021. május 9. 21:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 12,6
Velencei-tó (Agárd) 14
Tisza (Kisköre-felsö) 3,7
Fertö-tó (Fertörákos) 13
Duna (Budapest) 14,9
Tisza (Szolnok) 12,8