Vince, Artúr
-3 °C
1 °C
Január 22. kedd
  • Hószállingózás

-3°C 0°C
Január 23. szerda
  • Havazás

-5°C 0°C
Január 24. csütörtök
  • Havas eső

-5°C 2°C
Január 25. péntek
  • Hózápor

-4°C 1°C
Január 26. szombat
  • Felhős

-4°C 0°C
Január 27. vasárnap
  • Felhős

-7°C 0°C
Január 28. hétfő
  • Erősen felhős

-7°C 0°C
Január 29. kedd
  • Erősen felhős

-6°C 1°C

36 órás előrejelzés

Kedden délen és keleten számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, főként északon, északkeleten viszont hosszabb időre kisüt a nap. Nem lesz jelentős a légmozgás. A fagyos reggelt követően délután -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdára erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és sokfelé számíthatunk csapadékra. Leginkább hószállingózásra, havazásra van kilátás, kevés havas eső, ónos eső délkeleten lehet. Északon megélénkül a keleties szél. Az erősen fagyos reggelt követően délután -3, +3 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge melegfronti hatás érvényesül. Jellemző lehet az álmosság, bágyadtság, emellett aluszékonyságot is tapasztalhatunk. Lankad a figyelem, csökken a koncentráló képesség. A helyenként párás, többfelé csapadékos időben az ízületi panaszok felléphetnek. A nyirkos helyeken a hőérzet is elmarad a mért értékektől. A légszennyezettség további romlására különösen a keleten élők számíthatnak. A betegségek elkerülése érdekében fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, öltözzünk melegen, rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Kedden az ország déli felében számíthatunk havazásra, de a korábban lehullott hó miatt máshol is számítani kell vizes, csúszós, az alsóbbrendű utakon akár latyakos, havas, jeges útszakaszokra. Reggel helyenként az Alföldön és északon pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A légmozgás nem lesz jelentős. Északon számíthatunk hosszabb napos időszakokra, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot, téli gumi nélkül ne induljunk útnak! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2019. január 22. 10:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,1
Velencei-tó (Agárd) 2,1
Tisza (Kisköre-felsö) 0,2
Fertö-tó (Fertörákos) 0,8
Duna (Budapest) 2,6
Tisza (Szolnok) 0,3
Hójelentés

Több-kevesebb hó érkezik. Kedden délen, délkeleten és keleten hullhat kevés hó, majd szerdán országos szinten nagyobb mennyiség is leeshet.