Jól nevelt biciklistaként figyelmeztetik a kormányt

2009.02.18. 11:53

Tiltakozó levelet vittek a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass tagjai a minisztériumokba. A két bringás társaság az uniós források átcsoportosítása ellen akar fellépni.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség február elején jelentette be drasztikusan csökkenteni tervezi a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére szánt pénzügyi kereteket, és a 12 milliárd forintot, amire uniós forrásból 2013-ig lehetett volna pályázni kerékpárúthálózat-fejlesztéshez, inkább más területeken használják fel.

A mostani akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére szánt pénzügyi keret csökkentése, vagy törlése veszélyezteti az élhető környezet kialakítására és megőrzésére irányuló törekvéseket, valamint számtalan gazdasági érdek érvényesülését: gázkvótáink eladását, munkahelyek teremtését, és a turizmus fellendülését.

A CM honlapján azt írták, hogy ez alkalommal még jól nevelt biciklistaként viszik a levelet a minisztériumokhoz. A következő alkalmakról egyelőre nem esett szó.