Lehet, hogy hazudik az elgázolt olimpikon biciklista

2015.04.22. 09:47 Módosítva: 2015.04.22. 18:42

Nem csitulnak a kedélyek az elgázolt Benkó Barbara ügyében. A mountain bike-os olimpikon kerékpáros múlt héten ütközött egy autóval, első felindulásból azt állította, hogy a tettes továbbhajtott, cserbenhagyta őt. Második nekifutásra már finomította az álláspontját, és arról beszélt, hogy szerinte nem szándékos gázolás történt, az pedig pánikreakció, hogy az autós továbbhajtott. 

A Blikk ma megszólaltatta az autóst, aki önként jelentkezett a rendőrségen. Polyvás András szerint Benkó hazudik, ugyanis nem úgy történt az eset, ahogy a sportoló állítja. Polyvás azt mondja, hogy a baleset előtt körülbelül ötszáz méterrel szabályosan megelőzte a biciklist, majd megállt egy gyalogosátkelőnél. Ekkor hátulról beléhajtott Benkó, Polyvás erre bizonyítékként egy horpadást mutatott az autóján. 

Polyvás azt is állítja, hogy az ütközés után Benkó felpattant, ő pedig odament hozzá, hogy megkérdezze, jól van-e, hívjon-e mentőt, rendőrt, Benkó azonban visszautasította ezeket. Az autós azt mondja, hétfőn tanúként hallgatták meg, de eljárást nem indítottak ellene. Azt még azért megjegyezte, hogy Benkó egyébként szabálysértést követett el, mert a 10-es úton tábla jelzi, hogy tilos ott kerékpározni. 

UPDATE 18:41

Ákos nevű olvasónk jelezte, hogy pár perccel a baleset után a helyszínen járt, ahol a következő helyzet fogadta: "a járdaszigettel szemben a fűben láttam ülni Barbarát, miközben sírt és mindkét kezével a fejét fogta. A járdasziget mellett, nyitott ajtóval állt egy autó, valószínűleg már 1-2 perce, ugyanis a kocsisor vége valahol a dombtetőnél járt. Az autó sofőrje Barbara mellett, a padkánál tartózkodott és látszólag beszélt hozzá. Én már nem álltam meg, hiszen eszembe sem jutott, hogy ebből a szituációból bárki is magára hagyná a fűben sírdogáló biciklist."