A bringások tapsolnának, ha eltűnne a megkerülhetetlen ember oszlopa

2015.09.30. 12:06

„Egy megkerülhetetlen ember, megkerülhetetlen oszlopa" – olvasható évek óta a felirat a budai bringaúton, az Erzsébet híd előtt. Talán valami jó is kisülhet a Simicska–Tarlós-háborúból.

A fővárosi közgyűlés ma megszavazta Budapest simicskátlanítását, így 761 hirdetőoszlop fog eltűnni a közterekről. A bringások már egyetlen egy hiányának is nagyon örülnének.

A budai rakparton vezető bringaúton amúgy sem telik el nap anyázás nélkül, a Szabadság és az Erzsébet hídon is együtt használja a sétányt mindkét irányban a bringás- és gyalogosforgalom. Nem is fér együtt mindenki a nem túl széles sétányon, ami eleve agyonig toldozott-foldozott, szétvágott aszfaltdarabokból áll. Szóval egész napos a bunkózási és/vagy előzékenységi verseny.

Már az egybeterelt forgalom éppen elég ahhoz, hogy se a biciklis, se a gyalogos ne érezze magát túl jól, de az Erzsébet hídnál még a megkerülhetetlen ember oszlopa is rátesz egyet az élvezetre. Irritálóan leszűkíti az utat, itt gyakran kénytelenek leugrálni a bringások a kerékpárról, vagy ijedt gyalogosok bújnak el az oszlop mögé, hogy ne ütközzenek össze biciklistával.