Fantom bringaparkoló miatt szívnak az autósok

Megnéztük, mi van az Andrássyn, de mi sem tudjuk eldönteni, kinek van igaza

2016.06.15. 11:08

Kifejezetten szimpatikus dolog, mikor egy-egy autóparkoló-helyet beáldozva letesznek négy bringatámaszt, ahová ha a szükség úgy hozza akár 8 bringa is elfér. Persze ezt is ésszel kell csinálni, például ott kialakítani, ahol valóban van rá igény, különben teljesen fölöslegesen veszünk el egy parkolóhelyet.

Az Operaház mellett a sarkon egy egészen furcsa helyzet van: létrehoztak egy bringaparkolópontot, de úgy hogy előtte még maradt pont egy autónyi hely a sarokig. Ide támaszok híján bringát nem lehet lekötni, autóval pedig... nos autóval pedig a fene se tudja, hogy lehet-e parkolni.

Át is adjuk a szót olvasónknak, aki hunaccess néven dobott meg minket egy furcsa történettel.

"Egy aljas "parkolóhelyre" szeretném felhívni a figyelmetek, amit csalinak használnak, hogy 10 ezret legomboljon (naponta sokszor) az oda parkolótól a közterület felügyelet. A csel lényege, hogy a P(bicikli) tábla hatálya a következő utcasarokig tart (ha nincs alatta, hogy ×1, ×2, stb... mint ahogy a mozgássérült P tábla alatt szoktuk látni), ugyanakkor a bicikliseknek kialakított támaszok után még bőven van hely egy autónak is. Tehát az autós joggal gondolja, hogy a P(bicikli) addig tart, amíg a nekik kialakított támaszok.

De nem.

A parkolóhely a "fizetős zóna vége" tábla után van. Elvileg ingyen lehetne itt állni (de én hülye vettem jegyet). A "fizetős zóna vége tábla" nincs hatással a KRESZ-re, tehát ez attól még parkolóhely, hogy nem kell fizetni.

A büntetésemet (10 ezer) arra hivatkozva kaptam, hogy megsértettem a tábla által jelzett parkolási rendet.

Kedves ugye? És sajnos igaz.

De kezdjük ott, hogy a P(bicikli) táblának semmi értelme, máshol sem szokták kitenni, ha bringás parkolót létesítenek. De arra sem volt eszük, hogy közelebb tegyék a kereszteződéshez ezt a bringaparkolót, hogy utána már el se férjen egy autó. Vagy ezen a "senkiföldjén" legyen egy mozgássérült parkoló.

Az elég egyértelmű lenne. Vagy egyszerűen tennének ki egy megállni tilos táblát ."

Nos elmentünk, végigfényképeztük (akkor is épp állt valaki a "senkiföldjén") és vakartuk a fejünket. A dolgot tovább bonyolítja, hogy a sarok helye sem éppen egyértelmű, amióta kiszélesítették a járdát a Hajós utcában és az úttest jóval nagyobb ívben kanyarodik, mint korábban (ahogy a karók mutatják).

Ti hogy látjátok? Szabályos ott parkolni? Vagy ha nem, akkor mi értelme ennek a kialakításnak?

Kíváncsi vagy a budapesti bringaparkolókra? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!