Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszüntették a Putyin válását megszellőztető lapot

2008.04.21. 16:47
A lap a múlt héten számolt be arról, a leköszönő orosz elnök egy 24 éves tornász-modellt vesz feleségül. A tulajdonos koncepcióváltással indokolt, és tagadja, hogy a pikáns sztorinak köze lenne a beszüntetéshez.

Ideiglenesen beszüntették a Moszkovszkij Korreszpondent kiadását: ez az újság repítette világgá a múlt héten a hírt, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő válik és feleségül vesz egy ifjú és szép sportolónőt.

A lapot ideiglenesen állították le, ugyanis személyes döntése alapján megszüntették finanszírozását, mert egyrészt túl sokba került, másrészt nézeteltérések merültek fel a szerkesztőséggel a lap koncepcióját illetően, közölte Artyom Artyomov, a Nacionalnaja Megyijakompanyija vezérigazgatója.

A lap főszerkesztője, Grigorij Nyehorosev felmentését kérte.

A vezérigazgató azt állítja, hogy a "megjelenés ideiglenes felfüggesztésének" semmi köze az elnök családi életéről megjelent cikkhez, és szó sincs politikai háttérről. "Hamarosan kidolgozzuk az új koncepciót és az új üzleti tervet" - mondta.

A lapot eddig kiadó társaság egyébként Alekszandr Lebegyev vállalkozó, volt parlamenti képviselő tulajdonában van.