Berlusconi: Sosem fizettem nőért

2009.06.23. 20:13
Silvio Berlusconi olasz kormányfő azt mondta egy szexbotrány ügyében ellene indított vizsgálatról szólva, hogy sohasem fizetett szexuális szolgáltatásért.

"Sohasem fizettem meg nőt. Sohasem értettem, hogyan lehetséges szexuális kielégülés a hódítás öröme nélkül" - mondta egy interjúban, amely szerdán jelenik meg a Chi című olasz hetilapban, és amelyből előzetesen részleteket közölt kedden az olasz ANSA hírügynökség.

Olasz nyomozók kihallgattak a minap négy fiatal olasz nőt, akik mind azt állítják: pénzt kaptak azért, hogy részt vettek összejöveteleken Berlusconinál. A dél-olaszországi Bariból való hölgyek állítják, hogy pénz fejében "rendelkezésére álltak" a kormányfőnek. Azt is állítják továbbá, hogy egy 27 éves drogkereskedő hajtotta fel és szerződtette őket a Berlusconi-villákban rendezett partikon való részvételre. A múlt héten robbantotta ki az ügyet egyikük: Patrizia D'Addario Bariban élő call girl (telefonon lakásra hívható prostituált) számolt be a Corriere della Sera című milánói lapnak a Berlusconi római rezidenciáján tett látogatásairól és javadalmazásáról.

A riporter megkérdezte az olasz kormányfőt: nem sejtette-e, hogy D'Addario luxusprostituált, és csapdát akar neki állítani? Berlusconi azt felelte, hogy "ha bárkiről ilyesmit gyanít, ezer kilométeres távolságot tart tőle". A kormányfő szerint valaki lefizette D'Addariót, hogy lejárassa őt. Ez volt Berlusconi első érdemi nyilatkozata az ellene folytatott vizsgálatról, eddig beérte azzal, hogy badarságnak minősítette az egész ügyet.

A 72 éves milliárdos médiacézár, kormányfő tekintélyét botrányok sorozata tépázza hetek óta. Újabb és újabb leleplezések látnak napvilágot állítólag vad magánéletéről, egy tizenéves lányhoz fűződő furcsa kapcsolatáról, zűrös válási ügyéről és a villáiban rendezett állítólagos orgiákról.

Ignazio La Russa védelmi miniszter láthatólag megsokallta főnöke ügyeit, és a nyilvánosság előtt intette arra, hogy "elég a magánügyekből, összpontosítson a kormányzásra". A Corriere della Serának adott interjúban, amelyet kedden közölt az olasz lap, felszólította Berlusconit: ne hagyja, hogy magánügyei eltereljék figyelmét a kormányzás feladatairól.