Jenő
-3 °C
6 °C

Megerőszakolták a Fülöp-szigeteki mészárlás áldozatait

2009.11.27. 06:43
Brutális részletek derültek ki a legalább 57 halálos áldozatot követelő Fülöp-szigeteki mészárlásról. Az áldozatokat kínozták és megerőszakolták a gyilkosságok előtt. A fő gyanúsított, a helyi kormányzó fia tagad.

Brutálisan meg is kínozták a Fülöp-szigeteki mészárlás áldozatait, derült ki a manilai kormány beszámolójából. A hétfői mészárlás során egy kampányrendezvény résztvevőit, köztük több tucatnyi nőt, illetve újságírót raboltak el fegyveresek. Túszaik közül legalább 57-et meg is gyilkoltak.

A legfrissebb információk szerint brutálisan meg is kínozták áldozataikat. A nőket megerőszakolták. "Még intim szerveikbe is belelőttek,  Ez rettenetes, el sem tudom mondani. És nem csak egynek, szinte mindegyiküknek" - nyilatkozta Agnes Devanadera Fülöp-szigeteki igazságügyi miniszter egy helyi televíziónak.

A szemtanúk és a rendőrség szerint az ázsiai szigetország déli részén kampánykörúton lévő csoportot egy helyi politikus magánhadseregének mintegy száz fegyverese támadta meg. A rendőrség szerint a politikus és újságíró áldozatok mellett megöltek 15 autóst is, akik a mészárlás idején éppen arra jártak. Valószínűleg azért végeztek velük, hogy ne maradjanak tanúk.

A mészárlás megszervezésével a helyi kormányzó, Andal Ampatuan fiát, az ifjabb Andalt gyanúsítják, de ő tagadja a vádakat. Az áldozatok a tartomány másik nagy politikusi családjának kampányeseményén vettek részt. Az Ampatuan család régóta harcban áll a Mangundadatu klánnal, mindennaposak köztük a vérbosszúk és a gyilkosságok.

Ampatuanék a mostani Fülöp-szigeteki elnök szövetségesei, de ő elítélte a mészárlást. Az ifjabb Andal egyelőre tagadja a vádakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?