Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Megerőszakolták a Fülöp-szigeteki mészárlás áldozatait

2009.11.27. 06:43
Brutális részletek derültek ki a legalább 57 halálos áldozatot követelő Fülöp-szigeteki mészárlásról. Az áldozatokat kínozták és megerőszakolták a gyilkosságok előtt. A fő gyanúsított, a helyi kormányzó fia tagad.

Brutálisan meg is kínozták a Fülöp-szigeteki mészárlás áldozatait, derült ki a manilai kormány beszámolójából. A hétfői mészárlás során egy kampányrendezvény résztvevőit, köztük több tucatnyi nőt, illetve újságírót raboltak el fegyveresek. Túszaik közül legalább 57-et meg is gyilkoltak.

A legfrissebb információk szerint brutálisan meg is kínozták áldozataikat. A nőket megerőszakolták. "Még intim szerveikbe is belelőttek,  Ez rettenetes, el sem tudom mondani. És nem csak egynek, szinte mindegyiküknek" - nyilatkozta Agnes Devanadera Fülöp-szigeteki igazságügyi miniszter egy helyi televíziónak.

A szemtanúk és a rendőrség szerint az ázsiai szigetország déli részén kampánykörúton lévő csoportot egy helyi politikus magánhadseregének mintegy száz fegyverese támadta meg. A rendőrség szerint a politikus és újságíró áldozatok mellett megöltek 15 autóst is, akik a mészárlás idején éppen arra jártak. Valószínűleg azért végeztek velük, hogy ne maradjanak tanúk.

A mészárlás megszervezésével a helyi kormányzó, Andal Ampatuan fiát, az ifjabb Andalt gyanúsítják, de ő tagadja a vádakat. Az áldozatok a tartomány másik nagy politikusi családjának kampányeseményén vettek részt. Az Ampatuan család régóta harcban áll a Mangundadatu klánnal, mindennaposak köztük a vérbosszúk és a gyilkosságok.

Ampatuanék a mostani Fülöp-szigeteki elnök szövetségesei, de ő elítélte a mészárlást. Az ifjabb Andal egyelőre tagadja a vádakat.