Vádemelés a balesetet okozó horvát politikus ellen

2011.05.25. 11:07 Módosítva: 2011.05.25. 11:07

Vádat emeltek Radimir Cacic, a Horvát Néppárt elnöke ellen, aki tavaly január 8-án halálos balesetet okozott az M7-es autópályán.

A vádiratot a Kaposvári Városi Ügyészség szerdán nyújtotta be a Marcali Városi Bírósághoz halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A politikus a rendőrség szerint nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn észlelte az előtte, a külső forgalmi sávban, vele azonos irányban közlekedő másik személyautót, és nekiütközött a jármű hátsó részének.

A baleset következtében ketten meghaltak, egy ember súlyos, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Radimir Cacic a balesetet napján biztosíték letétbe helyezését követően hagyhatta el az országot.

Az akkor a 148 tagú zágrábi parlament ellenzéki padsorában helyet foglaló, a 2007-es választáson hét mandátumot szerző centrista néppárt elnöke a balesetről azt mondta, hogy az a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben.

A balesettel összefüggésben a Jutarnji List című horvát újság honlapja felidézte, hogy Cacicnak már több súlyos autóbalesete is volt a jogosítványa megszerzése óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport