Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drámai küzdelemben fogadják az idei negyedik hurrikánt a Karib-térségben

2017.09.20. 08:51

A Brit Virgin szigeteket és Puerto Ricót gyalulja ezekben és a következő órákban a Maria hurrikán, amely hatalmas, olykor 260 km/h-ás széllökésekkel érkezett a térségbe. A karibi szigetvilágot sújtó természeti csapások miatt a dominikai elnök kedden a Facebookon drámai posztban kesergett:

"Durva, durva, durva", írta, amikor a hurrikán lecsapott a területre, majd arról számolt be, hogy megmentették, de a hurrikán elvitte a háza tetejét, a házát elöntötte a víz, és hogy teljesen a hurrikán kegyelmében bízik, írta Roosevelt Skerrit a vihart követően.

A térségben a legtöbb helyen még a két héttel ezelőtti Irma hurrikán pusztításának nyomait sem sikerült teljesen eltakarítani. 

Puerto Ricóiak ezreit kellett kimenekíteni az 5-ös fokozatúvá erősödött hurrikán miatt. A Puerto Ricó-i elnök szerint Maria a legbrutálisabb és legártóbb hurrikán lehet, ami ebben az évszázadban az országot sújtotta.

Menekülj vagy meghalsz, ez az egyszerű képlet Hector Pesquera, a Puerto Ricó-i közbiztonsági biztos. A Maria egyébként az idén a negyedik, legalább hármas erősségű hurrikán a térségben, ami egyedülálló jelenség a történelemben.