Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videón, ahogy a világ leghidegvérűbb rendőre leszereli a torontói gázolásos merénylőt

2018.04.25. 10:17

- Gyerünk, feküdjön a földre!

- Ölj meg!

- Feküdjön a földre!

- Fegyver van a zsebemben.

- Nem érdekel, földre!

Így kezdődött a Torontóban a 10 embert halálra gázoló, 15-nek pedig súlyos sérüléseket okozó Alek Minassian és Ken Lam, a pisztollyal közelítő rendőr párbeszéde. A szópárbajt követően - meyl során a Földre! felszólítás nem kevesebb, mint 14-szer hangzott el - a merénylő valóban elővett valamilyen tárgyat, mire a rendőr - bár teljes joggal megtehette volna - nem nyitott tüzet, sőt, eltette a pisztolyát. Helyette előrántott egy viperát, amivel úgy befenyítette Minassiant, hogy az végül ellenállás nélkül kucorodott a földre, és hagyta, hogy a rendőr megbilincselje.

 Az esetet rögzítő videó felrobbantotta az Internetet, rengetegen dicsérik a rendőr hidegvérét, és persze sokan állítják szembe az ügyet az amerikai rendőrök eljárásaival, akik a legkisebb gyanús jelre (de néha gyanús jel hiányában is) is előszeretettel lövik szitává gyanúsítottjaikat.