Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szingapúrban lesz Kim Dzsongun és Trump nagy találkozója

2018.05.10. 07:48 Módosítva: 2018-05-10 10:53:25

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető Szingapúrban találkozik majd, írja az MTI amerikai beszámolókra hivatkozva. A New York Times, illetve a CNN is egybehangzóan állítja ezt. Ezt azután írták, hogy Trump kizárta, hogy az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, Panmindzsonban lenne a helyszín, amint azt ő először javasolta. 

A Wall Street Journal az elnök közlése után egyetlen lehetőségként azonnal Szingapúrt nevezte meg. A CNN a Fehér Ház meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva azt jelentette: az amerikai kormányzat számára Szingapúr semlegesebb, ezért kedvezőbb lenne minden más, javasolt helyszínnél.

„Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy megvan a dátum és a helyszín, de pillanatnyilag ennél többet nem jelenthetek be" – fogalmazott szerdai sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Trump nagyot megy a héten.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.