Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Human Rights Watch kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból

2018.05.23. 11:18 Módosítva: 2018-05-23 13:57:26

Kampányt indít az egyik legismertebb nemzetközi emberi jogvédő szervezet, a Human Rights Watch (HRW), hogy az Európai Néppárt zárja ki tagjai közül a Fideszt. A HRW németországi és regionális igazgatója által aláírt kiáltvány szerint Angela Merkel, valamint a Néppárt befolyásos tagjaiként a két német konzervatív kormánypárt, a CDU és a CSU még sosem szállt határozottan szembe szövetségesük, a Fidesz rendszeres jogsértő politikájával.

Márpedig a szerzők szerint épp az Európai Néppárt hallgatása az, ami odahaza és a külpolitikájában is a leginkább felbátorította Orbán Viktort. Most viszont, mint írják, ideje komolyan átgondolni az Orbánhoz fűződő viszonyt, mielőtt Európában tovább sérül miatta a demokrácia.

A jogvédők szerint a Fidesz populista, idegengyűlölő kampányokat vezet, és az emberi jogok megsértését meg a korrupciót feltáró újságírókat, civil szervezeteket rágalmaz. Ide sorolják a Soros György elleni hadjáratot is.

A CDU és a CSU vezetői két dolgot tehetnek: vagy tolerálják a Fidesz gyalázkodó ideológiáját, és a néppárti védelemmel hozzásegítik a terjeszkedéshez, vagy elutasítják mindezt, és élére állnak Orbánék a néppártból való kizárásának. (Via 444)

Frissítés fél 2-kor: A Fidesz közleményben reagált a hírre, eszerint

a Human Rights Watch egy Soros-szervezet, Soros pénzéből támadja Magyarországot és a Fideszt, mert nem tudják elfogadni a választási vereséget. 

Mint írják, a HRW egy bevándorláspárti szervezet. Elsők között tiltakozott a migrációt korlátozó Stop Soros törvénycsomag ellen is, amelyet most újra tárgyalni fog a parlament, mert a Fidesz nem fogja hagyni, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból.

Minden eszközzel küzdeni fogunk a Soros-terv, a brüsszeli bevándorláspárti politika és a kvóta ellen, ezt ők is tudják, ezért indítottak támadást ellenünk.