A Facebookon közvetítette a halálos balesetet a román sofőr

2018.07.21. 20:49

Két román tinédzser halt meg egy autóbalesetben, miután a sofőr a telefonját nyomkodta vezetés közben - írja a Magyar Hang.

A román belügyminisztérium hiába indított kampányt az országban elharapódzott vezetés közbeni telefonhasználat ellen, pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában. Mint emlékezetes, májusban Ceglédbercelnél történt emiatt tragédia, során kilenc Maros megyei munkás halt meg, a sofőr a Facebookon közvetítette az utat, és olvasta a kommenteket előzés közben, így frontálisan ütköztek egy teherautóval. 

Az újabb hasonló baleset péntek reggel történt Vrancea megyében, a tinédzserek beültek egy Nagy-Britanniából behozott jobbkormányos autóba, és az első pillanattól közvetítették az útjukat, ami alatt főleg a kinézetükkel voltak elfoglalva. 

Hallani, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező sofőr felszólította a többieket, hogy „csatoljátok be a biztonsági öveket, kezdődik a kaland, felszállunk!”. A telefont előbb az anyósülésben ülő társa próbálja ideális pozícióban rögzíteni, aztán a sofőr is babrálni kezdi, egészen a balesetig. Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta.

Tâmboesti településnél egy hídpadkának ütközött az autó és felborult, mert a sofőr nem az útra figyelt, és valószínűleg nem tartotta be a sebességkorlátozást sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport