Árpád
-2 °C
4 °C

A Facebookon közvetítette a halálos balesetet a román sofőr

2018.07.21. 20:49

Két román tinédzser halt meg egy autóbalesetben, miután a sofőr a telefonját nyomkodta vezetés közben - írja a Magyar Hang.

A román belügyminisztérium hiába indított kampányt az országban elharapódzott vezetés közbeni telefonhasználat ellen, pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában. Mint emlékezetes, májusban Ceglédbercelnél történt emiatt tragédia, során kilenc Maros megyei munkás halt meg, a sofőr a Facebookon közvetítette az utat, és olvasta a kommenteket előzés közben, így frontálisan ütköztek egy teherautóval. 

Az újabb hasonló baleset péntek reggel történt Vrancea megyében, a tinédzserek beültek egy Nagy-Britanniából behozott jobbkormányos autóba, és az első pillanattól közvetítették az útjukat, ami alatt főleg a kinézetükkel voltak elfoglalva. 

Hallani, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező sofőr felszólította a többieket, hogy „csatoljátok be a biztonsági öveket, kezdődik a kaland, felszállunk!”. A telefont előbb az anyósülésben ülő társa próbálja ideális pozícióban rögzíteni, aztán a sofőr is babrálni kezdi, egészen a balesetig. Az autóban utazó négy fiatal közül kettő (14 és 18 éves fiúk) a helyszínen meghalt, a 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utasa enyhébb sérülésekkel megúszta.

Tâmboesti településnél egy hídpadkának ütközött az autó és felborult, mert a sofőr nem az útra figyelt, és valószínűleg nem tartotta be a sebességkorlátozást sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?