Börtönre ítélték a christchurchi lövöldözés videóját megosztó férfit

2019.06.18. 08:45

Huszonegy hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy új-zélandi üzletembert, amiért megosztotta a márciusi christchurchi mészárlásról készült videót, írja a Sky. 

Az ügyben eljáró bíró szerint a férfinek kifejezetten ellenséges nézetei voltak az ország muszlim lakosságával szemben, és dicsőítette az ötvenegy halálos áldozatot követelő támadást, valamint semmilyen együttérzést nem mutatott velük szemben. Az is elhangzott, hogy az üzletember egyszer Rudolf Hesshez, a náci háborús bűnöshöz hasonlította magát.

A férfit néhány nappal a lövöldözés után tartóztatták le, azóta őrizetben volt, de rajta kívül összesen tizenhárom ember ellen emeltek vádat, amiért terjesztették a Facebookon, élőben közvetített terrortámadást. 

A lövöldözést elkövető Brenton Tarrant nem vallotta magát bűnösnek a pénteki bírósági meghallgatásán, és vallomásában semmi megbánást nem mutatott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport