Elvadultak a tüntetések Hongkongban, fegyvert rántottak a rendőrök

2019.08.26. 05:59 Módosítva: 2019.08.26. 06:07

Vízágyút is bevetettek és először vették elő kézifegyvereiket a rendőrök a hongkongi tüntetők megfékezésére. Az éjszaka tovább folytatódtak a demonstrációk, amelyek eredetileg egy kiadatási törvény miatt kezdődtek, de az elmúlt hetekben egyre inkább a Peking által támogatott kormányzat elleni tiltakozássá váltak. A demonstrálók a törvénytervezet végleges visszavonásán kívül egyebek mellett Carrie Lam hongkongi kormányzó lemondását, valamint a rendőrök tüntetőkkel szembeni akcióinak kivizsgálására hivatott független bizottság megalakítását követelik.

Eddig elsősorban könnygázt és botokat használtak a rendőrök a tüntetések feloszlatására, voltak brutális rendőrrohamok, viszont most először változtattak a módszeren, és céloztak a tüntetőkre a fegyvereikkel.

A rendőrség közleménye szerint hatan vették elő a fegyvereiket, hogy leállítsák az őket üldöző tüntetőket, és egy rendőr figyelmeztető lövést is leadott a levegőbe.

A rendőrség az éjszakai összecsapásokban 29 férfit, köztük egy 12 éves gyereket, hét nőt tartóztatott le a szerintük törvénytelen csoportosulásért, támadófegyverek birtoklásáért és hatóság elleni erőszakért.  • Bérelnék
  • Bankszámla