Mexikó ki akarja adni a Köpcös fiát az Egyesült Államoknak

2019.10.22. 10:10

Mexikó továbbra is eleget akar tenni az Ovidio Guzmán drogkereskedő, a Köpcös fia elleni amerikai letartóztatási parancsnak, és ki fogja adni az Egyesült Államoknak. 

Egy 50 fős rendőri egység a múlt héten Sinaloa szövetségi állam székhelyén, Culiacán városban, egy házban rajtaütött Ovidio Guzmánon, Joaquín "Köpcös" Guzmán életfogytiglant töltő drogbáró fián és három másik férfin, le akarták őket tartóztatni, de a drogkartell túlerőben lévő fegyveresei megakadályozták. A városban a letartóztatás miatt elszabadult a pokol: a Sinaloa kartell fegyveresei Ovidio Guzmán elfogásakor randalírozni kezdtek, és az utcákat csatatérré változtatták. A hadsereg és a rendőrség először felvette a harcot a bűnözőkkel, de amikor körbevették őket a fegyveresek, akkor a nagy vérontás elkerülése miatt inkább visszavonultak. Az összecsapásokban így is meghalt 13 ember, további 16 pedig megsebesült.

A mexikói elnök másnap kijelentette: a biztonsági erők helyesen jártak el, mert életeket mentettek meg azáltal, hogy elengedték a bűnözőket. Most igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a hatóságoknak továbbra is feltett szándéka-e a Guzmán elfogása, de hozzátette azonban, hogy a lakosságot semmiképp nem akarják veszélybe sodorni.

A kormány már a hét végén 400 katonával megerősítette a Culiacánban szolgálatot teljesítő rendőri és katonai erőket, hétfőn pedig különleges alakulatokat vezényelt oda járőrözésre.

(MTI, Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport