Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Essexi halálkamion - a rendőrség megerősítette: vietnámiak voltak az áldozatok

2019.11.02. 06:55 Módosítva: 2019.11.02. 06:56

A brit rendőrség szerint valószínűleg vietnámi volt az a 39 ember, akit a múlt héten találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében Anglia délkeleti részén. Az első hatósági beszámolókban még az szerepelt, hogy az áldozatok mindegyike kínai állampolgár volt, azonban az eddigi azonosítások után úgy tűnik, hogy mindegyik áldozat vietnámi volt, írja az MTI.

A rendőrségnek sikerült is megtalálnia a tragédia több áldozatának családját. Az üggyel kapcsolatos bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik, így a rendőrség egyelőre az áldozatok egyikének kilétéről sem ad tájékoztatást.

A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnámban, egyet Írországban. Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

Az Angliában őrizetbe vett embereket - egy 38 éves és egy 48 éves férfit, valamint egy 38 éves nőt - embercsempészetre szőtt összeesküvés és emberölés gyanújával tartották fogva. Őket a múlt hétvégén óvadék ellenében szabadlábra helyezték, bár továbbra is gyanúsítottként tartják őket nyilván. A 25 éves észak-ír kamionsofőr, Maurice Robinson ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén vádat emeltek. Ő november 25-én áll a londoni központi büntetőbíróság elé.

A 39 holttestet október 22-én hajnalban találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében. A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett a Temze torkolatában fekvő közeli Purfleet kisváros komptermináljába a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből. A Scania típusú nyerges vontató, amelyet Robinson vezetett, Írországból kelt át komppal Angliába, és röviddel a holttestek megtalálása előtt vette fel a pótkocsit.

A brit vádhatóság szerint az ügy mögött egy olyan globális hálózat áll, amely jelentős számú illegális bevándorló Nagy-Britanniába csempészését szervezi, és ennek tagja a kamionsofőr is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport