Már közel 300 áldozata van a járványnak Spanyolországban

GettyImages-1212542800
2020.03.15. 15:58

Már 7753 koronavírusos esetről tudnak Spanyolországban, ahol az elmúlt huszonnégy órában 1300 új esetet regisztráltak, a halálesetek száma pedig 288-ra nőtt, vagyis egyetlen nap alatt közel száz új áldozata volt a járványnak. 

A spanyol helyzetet jól érzékelteti, hogy egy héttel ezelőttig még csak 589 fertőzöttről tudtak és tízen haltak meg. 

Továbbra is Madridban és környékén a legsúlyosabb a helyzet: 3544 új fertőzöttről számoltak be onnan, ezt követi Katalónia 715-tel és Baszkföld 630-cal. Vasárnap derült ki az is, hogy Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök feleségének, Begona Gomeznek is pozitív lett a koronavírustesztje. A miniszterelnök hivatala hozzátette, a miniszterelnök és felesége is jól vannak. 

Az országban, ahol a második legtöbb koronavírusos eset van Európában, szombaton jelentettek be szigorú korlátozásokat. Pedro Sanchez arra kérte a lakosságot, hogy akinek nincs halaszthatatlan ügye, az ne hagyja el az otthonát. Valencia városában például a rendőrség hangosbemondókkal járta az utcákat, és arra kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon, írja az El pais angol nyelvű kiadását. 

A spanyoloknál pénteken rendelték el a szükségállapotot a koronavírus-járvány miatt. 

(Borítókép: Mentők szállítanak el egy koronavírussal fertőzött beteget Madridban. Fotó: David Benito / Getty Images)  • Bérelnék
  • Bankszámla