Rendőrök tüntettek Bukarestben, kérni kellett őket, hogy viselkedjenek civilizáltan

2021.03.01. 20:31

Mivel a veszélyhelyzetben érvényes szabályok miatt egy tüntetésen legfeljebb százan vehetnek részt, egyből 15 tiltakozást szerveztek a bukaresti rendőrök. Akcióikat azzal indokolták, hogy juttatásaik nem állnak arányban elvégzett munkájukkal, főleg azután, hogy különlegesen veszélyesnek minősülő körülmények között dolgoznak a járvány miatt.

A Transindex részletezi, hogy  

  • az egészségügyi kockázati pótlék kiutalását,
  • a közalkalmazotti bérek befagyasztásának feloldását,
  • az élelmiszerellátmány értékének kiigazítását a reális piaci árak szerint,
  • a belügyi alkalmazottak egységes javadalmazását, 

akarják elérni, mivel elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendőrség különleges egységei megkülönböztetett kockázati bérpótlékokban részesülnek.

A bukaresti tüntetéssorozatot jelképes büntetés kiállításával kezdték, amelyet Florin Cîțu miniszterelnök nevére állítottak ki három törvény és egy kormányrendelet miatt. 

 

Suntem în Piața Victoriei, așa cum am promis! Am dat prima ,,sancțiune", pentru nerespectarea legislației privindu-i pe salariați și pensionari! La ora 10,00, intrăm în dispozitiv!

Közzétette: snppc.ro – 2021. február 22., hétfő

A bukaresti csendőrség arra kérte a tüntetéseken résztvevőket, hogy viselkedjenek civilizáltan, tartsák be a törvényeket, kerüljenek mindenféle konfliktust, és – ami a legszebb az egészben – ha rendellenes magatartást észlelnek, azonnal értesítsék a legközelebbi járőrt. Hogy a füstgránátok beleférnek-e a csendőrök kereteibe, nem tudni, egyelőre mindenesetre nem érkezett hír arról, hogy a kollégák összecsaptak volna Romániában.  • Bérelnék
  • Bankszámla