Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Alvilági leszámolás volt a párizsi kórház melletti lövöldözés?

2021.04.12. 15:52 Módosítva: 2021.04.12. 22:02

A francia főváros XVI. kerületében, a Vöröskereszthez tartozó Henry-Dunant magánkórház gépkocsi-behajtójánál délután két óra előtt tíz perccel dördültek el a lövések.

A támadó többször rálőtt egy férfira, aki a helyszínen életét vesztette. Egy nő, aki a kórház biztonsági alkalmazottja, megsebesült, őt kórházba szállították.

Az elkövető motorral érkezett, és azzal is menekült el a helyszínről. Menekülése közben tűzharcba keveredett, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A BFM hírtévé szerint az egyedül ékező támadó a már földön fekvő áldozatát többször fejbe lőtte, ami inkább hasonlított egy bosszúból elkövetett kivégzésre, mintsem véletlenszerű lövöldözésre.

Az áldozatnál nem voltak személyi iratok, így az azonosítása időt vett igénye. Kora este rendőrségi források azt közölték, hogy egy 34 éves férfi az áldozat, aki kábítószer-kereskedelem és bűnszövetkezetben elkövetett emberölés miatt már ült börtönben.

Francis Szpiner, a kerület polgármestere szerint

úgy tűnik, az áldozat elleni leszámolásról van szó. A férfi, akire céloztak, több lövést is kapott. A biztonsági őrre inkább csak véletlenül lőttek. A lakosság megnyugtatására mondom, hogy nem terrorcselekményről van szó, és nem is (a kórházban felállított) oltóközpont elleni merényletről.

A párizsi ügyészség gyilkosság és emberölési kísérlet miatt indított eljárást, a nyomozást a bűnügyi rendőrség folytatja le.

A környéket teljesen lezárták, az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, de a nyomozók egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak a támadás lehetséges indítékairól.

A magánkórház jelenleg a koronavírus elleni oltási kampány egyik párizsi oltóközpontja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport