Megúszhatják a felelősségrevonást Jeffrey Epstein őrei

2021.05.22. 07:59 Módosítva: 2021.05.22. 07:59

Elkerülhetik a felelősségrevonást azok a börtönőrök, akik Jeffrey Epsteint őrizték öngyilkossága idején.  A két őr, Tova Noel és Michael Thomas korábban azt már elismerték, hogy néhány dokumentumban hamisan tüntették fel azt, hogy menetrendszerűen ellenőrizték Jeffrey Epstein celláját azon az éjjelen, amikor öngyilkosságot követett el. 

Most viszont kiderült, hogy az ügyészséggel egy olyan egyezséget ajánlott a vádlottaknak, amelynek értelmében az ellenük felhozott vádpontokat elejtik, ha teljesítenek néhány feltételt.  Ez utóbbiak jegyében hat hónapig bűnügyi megfigyelés alatt maradnak, 100-100 órányi közmunkát  kell elvégezniük, valamint az Epstein halálának körülményeit vizsgáló bizottsággal is teljes mértékben, valós és pontos információkat szolgáltatva kell együttműködniük.

Az ügyészek úgy nyilatkoztak, hogy  hosszú megfontolás után jutottak arra a döntésre, hogy „az igazság érdekeit” ezzel a megegyezéssel hatékonyabban lehet szolgálni, mint egy büntetőeljárás lefolytatásával. Egyesek viszont – többek közt például Ben Sasse republikánus szenátor is – felháborítónak és Epstein áldozataival szemben igazságtalannak bélyegezték a döntést. 

A pedofíliával gyanusított Jeffrey Epstein 2019 augusztus 10-én halt meg cellájában, vélhetően öngyilkosság következtében, miközben a soron következő bírósági tárgyalására várt. Korábban, egy alkalommal már megpróbált öngyilkosságot elkövetni. 

Emiatt a két őrnek ezen az éjszakán többször is ellenőriznie kellett volna celláját, ehelyett azonban – mint utólag kiderült – az interneten szörföztek, sporthíreket olvastak és online aukciókat böngésztek, valamint két órára el is aludtak. Mindeközben Epstein cellája egyébként csak pár méterre volt tőlük – állítják az ügyészek. 

A két börtönőrt még 2019 novemberében vették őrizetbe összeesküvés, valamint dokumentumhamisítás vádjával.

A pedofíliával vádolt milliárdos számos üzletemberrel és közéleti személyiséggel jó kapcsolatot ápolt korábban. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport