Bajban Harry és Meghan, nem teljesült a hollywoodi álom

2021.07.16. 19:06

Ahhoz, hogy Harry herceg és Meghan Markle tényleg meg tudjon élni a médiából, ahogy ezt eltervezték, most már ideje lenne felmutatniuk valami igazán komolyat – írja Daniela Elser, a brit királyi családdal foglalkozó szakújságíró a New Zealand Herald hasábjain.

A pár a Netflixszel és a Spotify-jal kötött jelentős értékű szerződéseket, és sorra érkeztek a bejelentések arról, hogy különféle tartalmakat fognak gyártani ezekre a platformokra. Áprilisban jelentettek be egy dokumentumsorozatot, a Harry által alapított Invictus Games nevű sportesemény-sorozatról, amelyen megsérült katonák és veteránok vehetnek részt.

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy Meghan Markle producerként jegyezne egy animációs sorozatot Pearl munkacímen, amely egy tizenkét éves lány kalandjait követné, akit a történelem fontos női szereplői inspirálnak.

A probléma abban rejlik, hogy a párnak bizonyítania kell, hogy helyt tudnak állni Hollywoodban. Amikor tavaly márciusban Los Angelesbe érkeztek, a márkájuk értéke felszállóban volt. Ők voltak azok, akik a családon belülről kritizálták az uralkodót, és ez Amerikában a függetlenségi háború óta népszerű hozzáállás.

Azonban jött a koronavírus-járvány, az újdonság megkopott, és már a Netflix sem képes arra, hogy számolatlanul öntse a pénzt projektekbe, mint korábban. Harry herceg és Meghan Markle mindeddig adós maradt azzal, hogy felrobbantsák Hollywoodot.

A hercegi pár pénzkereseti lehetősége attól függ, mennyire jó PR-t tudnak maguknak csinálni. Amennyiben visszaesik irántuk az érdeklődés, vagy belefáradnak az emberek a szerepléseikbe, az értékük radikálisan visszazuhanhat – mutat rá Daniela Elser

A New York Times információi szerint a Netflix-szerződés alapjáraton maximum 3,9 millió dollárt hozhat évente, ennél többet csak akkor, ha jól futnak a tartalmak. Mivel biztonsági kiadásaik és montecitói otthonuk költségei több mint hatmillió dollárra rúgnak, belátható, hogy az általuk gyártott tartalmaknak rendkívül sikereseknek kell majd lenniük.

Az újságíró számításai szerint Harry herceg és Meghan Markle 23 millió dollárt (6,9 milliárd forintot) vesztett azóta, hogy elhagyták a királyi családot.

A pár 2020 januárjában jelentette be először, hogy visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől, és anyagi függetlenségre vágynak. Ezután az Egyesült Államokban alapítottak saját médiacéget Archewell néven, nem sokkal később Los Angelesbe, majd a szintén kaliforniai Montecitóba költöztek.

Több, nagy visszhangot kiváltó interjút adtak az amerikai televíziós műsorvezetőnek, Oprah Winfreynek, amelyben többek között rasszizmussal vádolták a királyi családot, és elmondták, hogy Meghant annyira megviselte az új élete, hogy már az öngyilkosságot fontolgatta.