Az Európai Unió több mint egymilliárdos segítséget nyújt Haitinek

2021.08.17. 15:43

Haitit 7,2-es erősségű földrengés rázta meg augusztus 14-én, szombaton, amely következében 1419 ember vesztette életét, valamint megsemmisült 13 694 lakóház és épület, köztük iskolák, kórházak, templomok, szállodák.

Az Európai Unió nem nézi tétlenül a történteket, és hárommillió eurós – 1,1 milliárd forintos – humanitárius segélyt nyújt a természeti katasztrófa által sújtott országnak, hogy biztosítani lehessen a lakosság legsürgetőbb szükségleteit – írja az MTI.

Az uniós forrásokkal a közvetlen szükségleteket biztosítják, így az orvosi segítségnyújtást, a vízellátást, a higiéniai szolgáltatásokat és a leginkább érintett és hátrányos helyzetű közösségeknek nyújtott menedéket és védelmet.

Az EU a lehető leggyorsabban mozgósítja a támogatást Haiti számára, ahol a hurrikánok és a heves esőzések tovább súlyosbítják a szörnyű helyzetet. Készen állunk a további segítségnyújtásra

– mondta Janez Lenarcic, az EU válságkezelésért felelős biztosa.

Haitit gyakran sújtják természeti csapások, ráadásul a koronavírus-járvány is ront a helyzeten, jelenleg 4,4 millió embert, a lakosság 40 százalékát érinti súlyos élelmezési bizonytalanság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport