2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Terrortámadást előkészítő szélsőségeseket vettek őrizetbe Franciaországban

2021.11.17. 17:56

Őrizetbe vettek Franciaország délnyugati részén két, a szélsőjobboldalhoz köthető férfit, akit terrortámadások előkészítésével gyanúsítanak – jelentette rendőrségi forrásokra hivatkozva a Franceinfo közszolgálati rádió internetes portálja.

A két gyanúsítottat kedden állították elő a párizsi terrorelhárítási ügyészség által terrorista-bűnszövetkezet és terrorcselekményre történő közvetlen provokáció gyanúja miatt indított eljárás keretében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a Telegram csevegőapplikáción fegyvervásárlási szándékaikról váltottak üzeneteket. Az otthonukban tartott házkutatások során fegyvereket, töltényeket és robbanószerkezetek előállításához alkalmas eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A belső elhárítási szervek az egyik férfit Montauban városában tartóztatták le, ahol az önkormányzat alkalmazásában áll. A 46 éves férfi és társa a Franceinfo szerint a fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalomhoz tartozik, amely etnikai közösségek között próbál meg erőszakos összetűzéseket kiprovokálni. A Telegramon olyan csoport tagjai voltak, amely rasszista tartalmú videókat és szövegeket osztott meg egymás között – számolt be az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport