18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Személyautó hajtott a tömegbe egy karácsonyi rendezvényen

2021.11.22. 06:45

Személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a wisconsini Waukeshában, több mint negyvenen megsérültek, és Dan Thompson rendőrfőnök szerint öten meg is haltak a támadásban.

A tragédia délután öt óra előtt történt, a rendőrség egyelőre nem zárta ki, hogy terrorcselekmény lett volna, ahogy az is kérdéses, mi áll a háttérben, hogy a sofőr egyáltalán szándékosan vezette-e az autót a tömegbe. A gyanúsítottat már elfogták, őrizetbe vették.

A tűzoltóság szerint 11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani, a polgármester szerint a veszély már elhárult.

Ahogy az épületek között sétáltunk, láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk, és az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát

– mondta a közeli West Allis egyik városi tanácstagja.

Más szemtanúk szerint lövések is eldördültek, valamint a rendőrök is tüzet nyitottak az útakadályokon áttörő járműre. A rendőrség felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost.

(MTI)