Megfagyott a híres fotós a párizsi utcán, senki nem állt meg segíteni

2022.01.30. 09:19

Meghalt  Párizsban  René Robert svájci fotográfus, aki elesett az utcán. Halálát kihűlés okozta , miután kilenc órán keresztül senki nem állt meg segíteni neki – írta meg a Guardian . A fotográfus 85 éves volt.

A fényképész, aki hírnevét a Spanyolország legnevesebb flamencozenészeiről, például Camarón de la Isláról és Paco de Luciáról készült képeinek köszönhette, Párizs egyik sűrűn lakott negyedében élt. Itt csúszott el, miután éjszakai sétálni indult.

René megszédülhetett, és elesett. Mivel nem tudott felállni, kilenc órán keresztül feküdt ott a hidegben, amíg egy hajléktalan ki nem hívta a mentőket. Ez alatt a kilenc óra alatt egyetlen járókelő sem állt meg és nézte meg, mi van ezzel az emberrel, aki a földön fekszik. Egyetlenegy sem. Az emberek közönye ölte meg

– írta a Twitteren Michel Mompontet újságíró, a fényképész barátja.

Az eset a város olyan részén történt, ahol számos hajléktalan alszik az utcán szörnyű körülmények között. A tragédia vitát indított el az állampolgári felelősségről és az alapvető emberi tisztességről.

A hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek szerint Franciaországban évente hatszáz ember hal meg az utcákon. 

Mit tehet Ön?

1. Mentse el ezt a számot: +36-1-338-4186. Ez a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata, amelyet 0–24 órában hívhat, ha veszélyeztetett embert lát az utcán. A menhely.hu-n megtalálja a regionális diszpécserszolgálatok számát is.

2. Ha hajléktalant lát, menjen oda, szólítsa meg. Kérdezze meg, van-e szüksége segítségre, ennivalóra, teára, takaróra. Tudakolja meg, bemenne-e szállóra.

3. Ha nem reagál, hívja a mentőket. Ha úgy ítéli meg, hogy az illető nem tud gondot viselni magára, vagy nem biztos ebben, hívja a diszpécserszolgálatot, tudnak majd segíteni.

4. Végül: ne csak a legnagyobb hidegben, máskor is gondoljon a segítségnyújtásra! A Menhely Alapítvány és más, hajléktalanellátásban dolgozó szervezetek is folyamatosan fogadnak önkénteseket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport