új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szergej Leonyidcsenko, az Orosz Föderáció állandó ENSZ-képviselőjének vezető tanácsadója hangsúlyozta, hogy Ukrajna lerohanása befejeződik, és az elkövetőket megbüntetik.

    A Nyugat kormányzaton kívüli szervezeteket (NGO-kat) mozgósít, hogy „hamis információkat terjesszenek az ukrajnai helyzetről”, beleértve a Bucsa városában zajló provokációt is. Szergej Leonyidcsenko, Oroszország állandó ENSZ-képviseletének főtanácsadója ezt jelentette ki szerdán a Biztonsági Tanács informális ülésén, az Arria-képletről.

    Szerinte a nyugati országok fontos szerepet szánnak a dezinformációk terjesztésében a civil szervezeteknek és a lakosságnak.

    A Nyugat álhírgyárat mozgósított, amely éjjel-nappal hazugságokat gyárt, ezzel párhuzamos valóságot teremtve az Ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatban

    – hangsúlyozta a diplomata a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

  • Az ukrán hadsereg szerda este közölte, hogy hat ellenséges támadást vertek vissza a Donbaszban.

    Beszámolójuk szerint több harceszközt – köztük öt harckocsit, valamint három drónt is – megsemmisítettek, valamint jelentős emberveszteséget okoztak az oroszoknak.

  • Bármely ország, amely megpróbál beavatkozni az ukrajnai háborúba, villámgyors válasszal szembesül – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök.

    Minden olyan eszközzel rendelkezünk, amivel senki más nem dicsekedhet. Szükség esetén használjuk őket

    – utalt Putyin a ballisztikus rakétákra és nukleáris fegyverekre.

  • Az ukrán fegyveres erők három ellenséges orosz támadást vertek vissza, valamint megsemmisítettek két lőszerraktárt – számolt be a déli hadművelet parancsnoksága.

    A parancsnokság szerint az orosz hadsereg Nyikolajev irányába próbált előrenyomulni, azonban nem jártak sikerrel.

    Molodeckij és Velika Olekszandrivka térségében az ellenséges lőszerraktárakat két találattal megsemmisítettük

    – idézi a közleményt a TSN. Hozzáteszik, szerdán a megszállók 14 egységnyi felszerelést veszítettek, köztük 6 páncélozott járművet, 3 katonai járművet és 3 légvédelmi fegyvert.

  • Köszöntjük kedves olvasóinkat!

    Az Index ma is beszámol az orosz–ukrán háború fejleményeiről, tartson velünk, és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről.

    A szerdai hírösszefoglalónkat a háború legfontosabb eseményeiről ide kattintva olvashatja.

    Vlagyimir Putyin orosz elnök előző nap kemény kijelentéseket tett az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Mint fogalmazott:

    Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz.

    Erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.