Börtönből nyert előválasztást a felesége meggyilkolásával gyanúsított férfi

2022.05.07. 16:17
Egy Indiana államban élő férfit azzal vádolnak, hogy márciusban meggyilkolta a feleségét, és a holttestet egy patakba dobta, majd később a börtönből nyerte meg a republikánus előválasztást városvezetői posztra.

A 40 éves libanoni Andrew Wilhoite 60 szavazatot kapott az összesen 276 szavazatból kedden Clinton település tanácsának három pozíciójára – derült ki a Boone megyei választási eredményekből. A republikánus Wilhoite-ot március végén tartóztatták le a 41 éves Elizabeth Wilhoite megölése miatt.

Az indianai rendőrség azt állítja, hogy Andrew Wilhoite egy beton virágcseréppel ütötte fejbe feleségét, aki az ütésbe belehalt. Ezután a férj autóba tette, az otthonuktól néhány kilométerre lévő patakhoz hajtott, és ott dobta le a nő holttestét egy hídról. A rendőrség március 26-án találta meg a holttestet, részben a víz alá merülve. Azóta a Boone megyei börtönben tartják fogva.

Felesége válni akart

A bírósági feljegyzések szerint Elizabeth Wilhoite március 17-én adta be a válókeresetet 12 év házasság után. Eltűnését március 25-én jelentették be, miután nem jelentkezett munkába – írja a Guardian.

Andrew Wilhoite esküdtszéki tárgyalását augusztus 29-re tűzték ki. A település vezetőségének három tagja van, és csak hárman indultak a választáson. Ha a november 8-i választások előtt elítélik a bűncselekményért, automatikusan lekerül a szavazólapról. Egyetlen demokrata sem jelentkezett a testületbe.

A jogrendszerünk szerint minden ember ártatlan, amíg bűnössége be nem bizonyosodik

– mondta Brad King, az Indiana Választási Osztály társigazgatója.