Hivatalos: Varsó felmondta az orosz gáztranzitról szóló szerződéseit

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index hétfői hírösszefoglalója

Vége
32AR7JF-highres

A legfontosabbak

Index
2022.05.23. 05:53
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A feszültség növekedéséhez fog vezetni a NATO bővítése, ami egyáltalán nem szolgálja az észak-atlanti szövetség tagállamainak biztonságát – jelentette ki a szovjet utódállamok egy részét tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) főtitkára.

    Sztanyiszlav Zasz a Belarusz–1 televízió műsorában nyilatkozva beszélt Svédország és Finnország csatlakozási kérelméről.

    Mi persze úgy tekintünk erre a bővítésre, mint ami a feszültség növekedésének előfeltételeit teremti meg, illetve a térség militarizációját vonja maga után. Valójában nem szolgálja a NATO-tagállamok biztonságát sem

    – idézte a főtitkár szavait az MTI.

  • Eddig több mint 8 millió ember kényszerült elhagyni az otthonát az Ukrajnában zajló  háború miatt az ENSZ legfrissebb adatai szerint – számolt be a Sky News.

    A világszervezet Menekültügyi Főbiztossága jelentése szerint az ukrajnai események és más háborúk miatt menekülők száma világszinten először lépte át a 100 milliós mérföldkövet.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index hétfői percről percre közvetítése az orosz–ukrán háború eseményeiről. Vasárnapi tudósításunk ide kattintva érhető el.

    Tartsanak velünk ma is!