Lemondott a PornHubot üzemeltető cég vezérigazgatója

2022.06.23. 15:28
Kedden benyújtotta lemondását Feras Antoon, a PornHubot birtokló MindGeek vezérigazgatója.

Rajta kívül távozik a cég üzemeltetésért felelős igazgatója, David Tassilo is. Mindketten több mint egy évtizedig álltak a vállalat élén.

A Reuters szerint a két vezető már 2022 eleje óta tervezte, hogy távozik a posztról, ennek ellenére még mindig nem tudni, hogy ki veszi át tőlük a stafétabotot. A vállalatban birtokolt részvényeit mindkét leköszönő vezető megtartja.

A MindGeek ellen 2021-ben eljárás indult amiatt, hogy megszegték a gyermekpornográfiára, valamint a szexuális emberkereskedelemre vonatkozó előírásokat, mivel ilyen tematikájú videók közzétételét is engedélyezték a PornHubon. 

Az első perben 34 nő lépett fel a PornHub ellen, később pedig egy másik nő is perbe fogta a céget amiatt, hogy a videómegosztóra felkerült egy felvétel arról, amint 12 évesen nemi erőszakot követtek el vele szemben. A videómegosztóról azóta törölték az ilyen jellegű tartalmakat. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

**************************

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!  • Hírek
  • Lakáshitel