Kanye West kirúgta az Orbán Viktort is dicsőítő kampánymenedzserét

2022.12.05. 11:50
Milo Yiannopoulost, az alternatív jobboldali mozgalom (Alt-right) egyik ismert alakját kampányfőnökként foglalkoztatták volna Kanye West (Ye) csapatában, de a pályafutása másfél hét után véget ért.

Kanye West ( aki 2021-ben változtatta a nevét Ye-re – a szerk.) november 23-án jelentette be, hogy elindul az elnöki címért a 2024-es választáson. A bejelentés után két nappal már bővítette is a politikai stábját az Alt-right mozgalom egyik ismert figurájával, Milo Yiannopoulosszal – írja a Daily Beast

Milo Yiannopoulos 2018-ban Magyarországra is ellátogatott Schmidt Mária közalapítványának meghívására, hogy Budapesten adjon elő. Ezen az előadáson többek között az ördöghöz hasonlította Soros György üzletembert, Orbán Viktort pedig az egekig magasztalta, mondván, hogy egy igazi nemzetközi ikon. 

Milo Yiannopoulos Kanye West kampánymenedzsere lett volna, de csak másfél hetet töltött a pozícióban, utána ugyanis elbocsátották. A férfi a Telegram-csatornáján számolt be az esetről, ahol azt írta, hogy közös megegyezéssel távozik. 

Kanye West és Milo Yiannopoulos együtt vendégeskedett Donald Trump egykori elnök Mar-a-Lago-i villájában november 22-én, egy nappal azelőtt, hogy Kanye bejelentette volna az indulását.