Galambok miatt lőhetett agyon három embert egy ámokfutó Portugáliában

2023.04.30. 13:03
Három embert agyonlőtt, majd feltételezhetően öngyilkosságot követett el egy férfi vasárnap a portugál Setubal városában, a fővárostól mintegy 45 kilométerre délre − közölte a CNN Portugal.

Joao Freire helyi rendőrkapitány a Reutersnek elmondta, hogy négy holttesttet találtak, „a személyek feltehetően lövöldözésben haltak meg, de az okok és a részletek még nem ismertek”.

A rendőrség bűnügyi ügyekkel foglalkozó ügynöksége, a PJ a helyszínen vizsgálódik, mondta Freire.

A CNN Portugal szerint a lövöldözés reggel 8 óra körül történt Setubal Bairro Azul nevű szegénynegyedében, és a fegyveres öngyilkos lett, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Ez vezethetett a konfliktushoz 

Galambok miatt vesztek össze, a portugál lapok szerint galambtenyésztés miatt kerülhetett elő a fegyver. A Lusa portugál hírügynökség a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a bűntett galambtenyésztéssel kapcsolatos elmérgesedett vitából fakadhatott, bár pontos oka továbbra sem ismert.

Továbbá a helyi sajtó arról cikkezett, hogy az áldozatok 40-60 év közötti életkorú férfiak, az elkövető pedig sörétes puskát használt tettének elkövetéséhez.

A Público című helyi lap szerint a négy férfi a térségben illegálisan tartott fenn zöldségkerteket, ahol galambházaikat is tartották – közölte az MTI.